( Adamyno | 2024. 09. 18., sze – 11:47 )

Tudtommal ez nem így működik, hanem az összerevőket vizsgálják.

Kicsit ebbe jobban bele kéne mélyedni.
Tudom hozni az olívaolajat példának. Az igazi, monovarietal hegyi olíva polifenoltartalma akár a 2000mg/kg mennyiséget is meghaladhatja. Miközben a boltokban kapható "extra szűz" olajkutyulékok polifenoltartalma 50-100 mg/kg. Tehát ha komolyan vennénk a minősítést, akkor az 1000mg/kg alatti polifenoltartalmú olajokat nem engedném árusítani. Ott van például a pogácsa olaj, amit a termelők lámpaolajnak használnak, a neve is az egyébként, nálunk meg a boltban ugyanúgy olívaolajként árulják. A hülye magyarnak jó lesz az is. Annak hány százaléka olívaolaj?
100, csak nem mindegy milyen módon és miből lett előállítva.

Szóval ugyanez igaz a mézre is. Nincs ilyen mérőszám, hogy hány százaléka méz. Beltartalmi értékei vannak.
Tudod mit kapnak a gyerekek az óvodában? "Mézpótló" nevű ipari hulladékot. Ők azt hiszik, hogy az méz. Nagyon sokan azt hinnék. Összetevők: víz, cukor, színezék.

Akkor még a vaj-margarin sztoriba bele sem kezdek. Ezek a dolgok egyértelműen a nagy élelmiszeripari konglomerátumok profit érdekében hozott megtévesztéseikről szólnak.
Egészségügyi oldalról a témában elég okos kutató Prof. Dr. Paul Clayton. De említhetjük akár a mostanában oly' felkapott Schwab Richárd nevét is.