( _Franko_ | 2024. 06. 26., sze – 08:04 )

Kivágták a hideg fagyos télben, aztán amikor tudták, levitték a hegyről, hagyták száradni természetes módon, hagyták a maga módján "pihenni", aztán idővel (lehet, hogy a lakott területen tárolva) sorra került, hogy gerenda legyen belőle.

Áh, "hogy a lakott területen tárolva", változnak a történetek. :D

Nem, a tavaly rigó fütyült rajta fából nem lesz normális alapanyag, ha tetszik, ha nem.

Műszárítva és impregnálva egyébként teljesen jó.

Nekem volt szerencsém cserepezést cserélni régi házakon, és bizony az ipari mennyiségben előállított cserép, bár kevésbé billegett, meg nagyobb felületet fedett le, de aránylag gyorsan tönkrement, ugyanannak a tetőnek ugyanazon az oldalán, ahol az apám se' tudta, mikor lett felrakva hódfarkú cserép még vígan egyben volt...

Jah, neked mindenhez is volt szerencséd, éppen mit kell anekdotával alátámasztani... :D