A mai modern "zöld" gázok (hűtőközeg) már 5C körül cseppfolyósodnak. Ha folyadék kerül a kompresszorba az összetöri magát.
Lófaszt cseppfolyósodik a modern gáz... Amúgy meg milyen nyomáson és milyen üzemállapotban? :D
Meg kell nézni, hogy milyen gázzal van feltöltve (ezt általában leírják az eladók is), majd megkeresni a gyártónál a gáz adatlapját.
Alapvetően nem a közegtől függ, hanem a nyomásviszonyoktól: minél jobban be van szűkítve a működési tartománya a kalorikus rendszernek, annál jobb a hatásfoka. Szinte bármelyik közeggel le lehet -40 és +60 °C közötti tartományt fedni (lásd például épületeknél a hőszivattyúkat, hűtőházakat, klímákat és egyebeket), csak nem mindegy, hogy ezt mennyi éves kWh igénnyel lehet elérni, az átlag hűtőgép ~20-25 fokos helyen van, erre tervezik a kalorikus rendszert, hogy keveset fogyasszon.