2 éve egy Electrolux EIS6648 indukciós főzőlap + EOB9S31WX gőzsütő mellett döntöttem. Rendes fizikai gombosokat akartam, de azokból semmilyen használhatót nem találtam. Azóta megszoktam mindkettőnél a tapicskolást, de nem szerettem meg. Korábban sok évig volt gázos főzőlap, majd éveken keresztül kerámia, de nekem mind közül az indukciós jön be a legjobban. Van hozzá egy vezeték nélküli maghőmérő, amivel pl. teljesen jól lehet akár még szuvidálni is, jók a főzőprogramjai, teljesen jól vezérli az Electrolux LFG716X páraelszívót is.
A gőzsütőnek kellett pár firmware upgrade, de most már nem fagy le :) Ezen kívűl más bajom nem volt vele. Ez csak 230 fokot tud, eredetileg magasabb hőmérsékletet szerettem volna a sok kenyér és pizza sütés miatt, de végülis elégnek tűnik ez is. A gőztisztítás elég jó találmány, tényleg fellazítja a szennyeződéseket és könnyen vegyszermentesen le lehet takarítani, de azért nem lesz magától tiszta. Ehhez vezetékes maghőmérő van, ami nagyon jól jön pl. pulled pork meg egyéb egybesült húsoknál a kívánt átsütési állapot eléréséhez. Nagyon jó a gyors felfűtés (tényleg csak 5 perc és lehet sütni), illetve a folyamatos hőmérséklet kijelzés. Tud push notificationt az Androidos appon keresztűl, pl. ha a gőzsütésnél kifogyóban van a víz a tartályból.
Nem ismerem annyira a mostani felhozatalt, de ugyan ezeket az eszközöket most is megvásárolnám, így utólag is jó döntésnek tűnnek.