Már új recept van, vegetáriánusok is fogyaszthatják:
User: Szükségem van a bagolyfőzelék receptjére
ChatGPT
A bagolyfőzelék egy hagyományos magyar étel, amely többnyire szárított gombából, lisztből, vajból és tejfölből készül. Az alábbiakban egy alap receptet találsz a bagolyfőzelék elkészítéséhez:
Hozzávalók:
- 200 g szárított gomba (pl. szárított vargánya vagy laskagomba)
 - 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
 - 3 evőkanál vaj
 - 2 evőkanál liszt
 - 500 ml tej
 - 2 evőkanál tejföl
 - Só ízlés szerint
 - Bors ízlés szerint
 - Petrezselyem vagy snidling a díszítéshez
 
Elkészítés:
- 
	
Áztasd be a szárított gombát egy tál meleg vízbe legalább 30-60 percig vagy a csomagoláson javasolt időtartamig. Aztán szűrd le, majd vágd apróra.
 - 
	
Egy közepes lábosban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre.
 - 
	
Keverd hozzá a lisztet, majd főzd további 1-2 percig, hogy a liszt kissé megpiruljon.
 - 
	
Adj hozzá lassan a tejt, folyamatosan keverve, hogy elkerüld a csomósodást.
 - 
	
Keverd hozzá a beáztatott és apróra vágott gombát. Főzd további 10-15 percig, vagy amíg a gomba megpuhul és a főzelék besűrűsödik.
 - 
	
Keverd hozzá a tejfölt, és ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
 - 
	
Tálald meghintve friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
 
A bagolyfőzelék hagyományosan köretként fogyasztják húsételek mellé, de akár önmagában is lehet fogyasztani. Jó étvágyat!