( kikadff | 2023. 05. 19., p – 20:46 )

  1. Végülis igaz, van benne logika.
  2. Pkgsrc platfromokról beszéltem, lehet félreérthető voltam. Nem elsősorban az architektúrákra gondoltam, hanem a különböző OS-eket. Minek arra pazarolni az amúgy is kevés erőforrást, hogy annyi OS supportja legyen a pkgsrc-nek. Igen nekem is volt vele problémám, most is említettem. Mondjuk ettől függetlenül szerintem nagyon jó és nagyon jó doksija is van, szeretem.
  3. Igaz, OpenBSD tényleg letisztult, nagyon egyben van. Viszont a NetBSD fejlesztésbe sem szólnak bele nagy cégek, mert nincsnek körülötte ilyenek :P
  4. A NetBSD közösség szerintem nagyon jó amúgy, amit én látok róluk az alapján szimpatikus közösség, segítőkészek, jó fejek. Nem mondanám hogy jelen van a felsleges PC, meg LMBQakármi. A dev létszám lehet nem is csökkent számszerűen (#FIXME), inkább nem követte le a folyamatosan felfelé mozgó "kritikus létszám" igényt. Alternatív OS világban ez jelen van, nem is tudok az OpenBSD-n meg FreeBSD-n kívül más OS-t, ahol nem probléma a jelenség. (linux-ot nem az alternatív OS-ek közé, hanem a mainstream OS-ek közé sorolom)