( gee | 2022. 11. 22., k – 03:47 )

Ha az oroszok kitalálnák, hogy legyen Mexikóban és Kanadában néhány orosz támaszpont, az USA-nak lenne ehhez egy-két apró megjegyzése úgy lábjegyzetben.

Csak pont azt nem látod, hogy az nem csak úgy működik, hogy akkor most Pirézia kitalálja, hogy legyen Mexikóban vagy Ukrajnában egy támaszpontja, és szegény USA, szegény Ororszország meg sír és retteg a kinézett ország meg minden ellenkezés nélkül adja a bázist, mert hát szóltak, hogy kell a terület.

Ha jönne Ororszország, hogy hé, Kanada, hoznánk hozzátok néhány támaszpontot, akkor jönne a politizálás. A kanadai miniszterelnök megkérdezné az oroszokat, hogy OK, de mit adnak cserébe? Aztán megkérdezné az amerikaiakat, hogy mit kapna cserébe, ha nemet mond az oroszoknak. Aztán vagy eldöntenék szűk körben, vagy esetleg megkérdeznék a népet, de a végén lenne egy döntés.

És látod, itt jutottunk oda, hogy ha Ororszország ahelyett, hogy fenyegetőzne és toporzékolna, azt mondta volna Ukrajnának, hogy figyi, nem szeretném, ha NATO tag lennél és nem szeretném, hogy ha amerikai támaszpont lenne nálad, viszont a Krím félszigeten szeretnék orosz hadikikötőt működtetni. Ezért cserébe ingyen adom a gázt, nyilvánosan bocsánatot kérek a holodomorért és kárpótlást fizetek minden olyan ukránért, akit a Szovjetunió így vagy úgy elpusztított, plusz visszaadok neked néhányat azokból az atombombákból, amiket akkor ideadtál, amikor én megígértem, hogy isten bizony sohase támadlak meg, hogy lásd, tényleg nem akarok veled bajszot akasztani, plusz a kikötő területéért éves bérleti díjat fizetek, simán lehet, hogy az Ukránok azt mondták volna, hogy hát OK, utáljuk az oroszokat, de az ingyen gáz az mégiscsak ingyen gáz, és ha van saját atombombánk, akkor belefér az, hogy ne legyünk NATO tagok.

Nem tudom, hogy az Ukránok hajlandóak lettek volna-e egyáltalán egyezkedni az oroszokkal, de jóval nagyobb esélyét látom annak, hogy így célt értek volna a háborúzással célt érés esélyéhez képest.