( ggallo | 2022. 09. 14., sze – 21:44 )

Egy időben foglalkoztam hobbiból videó szerkesztéssel saját célra, de akkori "tanulmányaim" alapján 4:4:4 színnel csak feldolgozás közben dolgoznak a legtöbben, mert az ilyen kész anyag egyszerűen túl nagy bármilyen célra, még veszteséges tömörítéssel is. Ráadásul a PC monitorokon és speciális, videószerkesztéshez használt megjelenítőkön kívül elég kevés készülésk tudja valójában (belső átkódolás nélkül) megjeleníteni.

Én azt javaslom, hogy ha ezzel kisérleteznél, akkor inkább az ffmpeg leírását tanulmányozd, és azzal dolgozz, ne Handbrake-el, mert utóbbi konzumer fogyasztásra szánt anyagol előállítására van kihelyezve, nincs benne minden lehetséges kombináció.

4:4:4 színnel igazuából sok kodekkel dolgozhatsz. AV1, VP9, H.264, H.265 pl. mind tudja, van amelyik MP4 konténerben is, van amelyik csak WebM-ben.

Szerintem 60 fps-es mozgóképnél, ha 60 fps a lejátszás is, akkor nem igazál lesz látványok különbség egy 4:2:2-köz képest, vagy akár 4:2:0-hoz képest, szerintem. Hacsak nincs valami statikus felirat ráírva, ami mozdulatlan a kép felett.