( nexudes | 2022. 01. 21., p – 09:38 )

Szerkesztve: 2022. 01. 21., p – 09:47

Azért értek egyet, mert mint jól kereső IT-s az hogy most 2500 liter tejet tudok venni vagy 2800 litert nem üt agyon. Viszont a magyar társadalom egy része sajnos nem keres jól és bár bántóan hangzik, de nem is alkalmas arra hogy többet keressen, nézzetek szét hány kokler kőműves villanyszerelő festő van aki megpróbál ugyanannyit elkérni mint aki jól csinálja mégis "kipontozódnak" 
Illetve van ennél lejjebb is, akik egyszerűen valóban nem képesek még falazni sem, sajnos fogni kell a kezük, mert semmilyen önálló munkára nem alkalmasak, ha nyitott szemmel jársz és átmész a falu végébe a szomszéd faluba akkor látod miről beszélek, nekik ez valóban segítség, amikor a rossz cipőt is elégetik a zöldséges fóliáit amíg nem kellett vele elszámolni stb.

DE
mindezek mellett jelentős közgazdaságtani hatásokat okoz, mivel bár csak pár jelentősebb termékről beszélünk, de ezek alapélelmiszerek. Igen a csirkefarhát is, nem véletlenül került fel utólag a listára, rájöttek, hogy nem mindenki tudja megvenni a csirkecombot és a sertéscombot.
Ezáltal valóban képes visszaszorítani az inflációt, amelyet muszáj korlátozni, mert aki élt a 90-es években elszabaduló infláció mit tett az ország gazdaságával és milyen nehéz volt megállítani majd felállni onnét. 
Ez egy jelzés is a piacnak, hogy akár "szocialista és kommunista" lépésekre is kész a kormány, így egyúttal a piac is önszabályzó lesz, mert jobb nem megvárni, hogy a kormány határozza meg az árat. (tegyük félre a NER-t és most csak közgazdaságtani oldalról vizsgáljuk a kérdést)
Az áfa csökkentéssel az a baj, hogy sok esetben már nincs hová és mivel a SZJA és egyéb adóterhek rendkívül alacsonyak, az államnak jelentős bevételei vannak az ÁFA-ból, így annak csökkentése pár hetes megoldást jelent, mert a liberális piac azonnal felzabálja, viszont az államháztartás ezt a hiányt észreveszi.
csirkefarhát:
Saját példámat hozom fel, 80as évek eleje, kb 7-9 éves lehettem amikor feltűnt, hogy a szüleim a csirke nyakát farhátát, szárnyát, alsólábszár,  vették ki és szopogatták le azt a kis húst ami van rajta még nekünk gyerekeknek maradt a többi, alsó felső comb mellehúsa akkor még nem értettem, majd kb 28 évesen esett le, miért is ették ők azt a részét <3
pár éve egy este leültünk vacsorázni egy rokonnál, pont vacsora időben voltam - itt nincs mese le kell ülni - , és azt vettem észre magamtól veszem ki én is a nyakát, hogy a 3 gyerek egye a javát.
Szerintem itt mindenki tudja a csirkemell nem fán terem, és a csirkemellre jut egy farhát is.