( zeller | 2021. 06. 04., p – 18:52 )

"Érdekes egyébként, hogy a NAS-ról másolgatnak a gyerekeid, fotókat, fájlokat, ahelyett, hogy Pinterestet használnának, vagy Facebookos privát csoportokban, vagy Google Driveon tartanák" - A telefonok mentései első körben a házi nas-ra mennek fel, a fotók meg egyebek egy google apps (vagy hogy hívják manapság) fiókba kerülnek.

"Olyat kéne venni, ami nem törik, meg nem fogy vagy vigyázni kéne rá. Vagy használni egy régi jól bevált 2G-3G telefont." - Neked meg kapát kéne venned, és azt rendeltetésszerűen használni. Az talán megfelel a személyiségednek.

Tudod amikor iskolai feladathoz(!) is kell vagy okostelefon, vagy saját gép, akkor nem igazán lehet megtenni, hogy csaktelefon legyen. A tényleg strapafon az nem olcsó - ellenben drága, és tudásban is jellemzően n+1 generációval régebbi "féltégla". Nomostan inkább veszek 25-30E Ft-ért 2-3 évente új telefont a gyereknek, minthogy 100+E Ft-ért vegyek olyat, amit ha meglátnának nála, akkor még a dédunokámnak is kínos lesz...

"Bloat." - https://github.com/osmandapp/OsmAnd-tools/tree/master/java-tools/OsmAnd… - azzal a  baromi nagy tudásoddal neki lehet ugrani optimalizálni - vagy pofa súlyba, ahogy azt a seregben mondták anno.

"Az otthonom nem HUP és a munkahelyem sem HUP. Ezen a két helyen olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik megérdemlik a tiszteletemet és meg is adom nekik." - Másoknak meg ebből következően nem. Mint ahogy azt a tirpákbunkóktól szokás... Ilyen hozzáállással még véletlenül se várdd el, hogy itt bárki tiszteletet tanusít irántad, merthogy amekkora tapló vagy, nem érdemled meg.