( azbest | 2021. 04. 22., cs – 18:01 )

Amúgy teljesen félreérti szerintem mindenki a környezetvédelmet. Mármint, hogy nem a Föld-et akarjuk megvédeni. Igazából mégcsak nem is az természetet. A természet folyton változik, ez a menete. Amíg nem történik olyan katasztrófa, ami miatt lávatengerré válik minden, addig valamilyen élet lesz és kifejlődik belőle valami más megint.

Igazából mindkét szélsőséges vélemény az emberek életkörülménye miatt aggódik. 
- Az, aki semmire nincs tekintettel és bármi áron a mostani jólétét vagy kényelmét akarja fenntartani vagy növelni, az csak a rövidtávú életkörülménye miatt csinálja, amit csinál. Ő a pusztító.
- Az, aki mindent változatlan formában akarna fenntartani, némi kényelem beáldozásával ugyan, de ő is az emberek életkörülményét nézi. Hogy hosszabb távon pontosan ugyanúgy megmaradjon az, ami van. Ő a sötétzöld.

Valójában mindenképpen változni fognak az életkörülményeink hosszú távon. De ha szeretnénk, hogy a változással együótt is kényelmes maradjon, akkor érdemes figyelni a környezetvédelemre. Közben fejlődni is kell, de úgy, hogy hosszútávon is jó maradjon az életkörülményünk.