( pink | 2021. 04. 08., cs – 11:24 )

Nem hihetetlen. Csakhogy itt szerintem nem a pedofília relativizálása történik, hanem egy elvet fogalmazott meg, amit nagyon szerencsétlenül egy tabu témán keresztül illusztrált, amivel kapcsolatban az embereket elragadják az érzelmeik, legtöbbünk eleve keveset tud róla és nem tudunk vele kapcsolatban objektíven gondolkodni.

Még mielőtt engem is az a vád érne, hogy ,,védem" a pedofilokat, elmondom, hogy szerintem ki kellene őket végezni.
Nem bosszúból vagy büntetésből. Egyszerűen azért, mert nem tudod a társadalmat máshogy megvédeni tőlük. Sajnos nem gyógyítható. A szexuális aktusra alkalmatlanná tétel sem megoldás, mert nem ez az egyetlen módja, ahogy ártani tudnak.
E mellett nagyon fontosnak tartom a valódi tényállás pontos feltárását minden esetben, és nem borgőzös aggyal egyből kiegyenesíteni a kaszákat már a téma hallatán. Ezt pedig aligha Neked vagy nekem kell megtenni, vannak szakemberek, akik ezzel foglalkoznak.

Ebben önmagában és semmi kivetnivalót nem találok és nem gondolom relativizálásnak, hogy valaki elmondja a véleményét a jogi szabályozás szuboptimális voltával kapcsolatban. Ilyenkor szerintem egy diskurzusnak kellene elindulni, nem a problémafelvető karaktergyilkolásának. Szomorú, hogy még mindig vannak témák, amikről nem lehet érdemi vitát folytatni. Mert így megérteni sem fogjuk őket, nem hogy előrelépni.