( bognarattila | 2021. 01. 15., p – 16:54 )

Mi van akkor, ha nem tiltják le: Trump továbbra is folyamatosan "duruzsol" azok agyába, akik követik, azaz hergelik őket. Ez a folyamatos "duruzsolás" eléggé el tudja lepni az elme járását, hajlamosak tüntetni menni, majd hergelés miatt erőszakot elkövetni.

Ha letiltják: sok olyan trumpista lehet, akik egyébként viszonylag passzívak, tehát nem fognak emiatt mindenféle egyéb csatornákat keresni, hogy mit lehet szervezkedni, mert egyszerűen csak Trumpra voltak kíváncsiak. A fanatikusabbakat valószínűleg jobbak felhergelték, de ebből elég jó eséllyel sokkal kevesebb van, a mindenféle intézkedésekkel (lásd repülő) hatékonyabban elejét lehet venni bármilyen problémának.

Tehát a tiltással jelentősen lecsökkenthető az a tömeg, akik potenciálisan erőszakra buzdíthatók tömegpszichózissal.

"Döntsd el, hogy melyiket, egy célt is elég nehéz kijelölni, főleg akkor ha a több célod felé vezető tennivalók időnként egymás ellen hatnak." - tekintve, hogy ez mind előfordult 6-án, ezek ellen tenni kell. A Twitter letiltás bár örökös, de egy bírósági határozattal vissza lehet csinálni, ha az derült volna ki, hogy tévedett a Twitter és valóban vétett a szólásszabadság ellen. Ezt a kockázatot vállalták. De az 5 ember meghalt, nem lehet visszahozni őket.