( RaptoR | 2021. 01. 14., cs – 11:37 )

Tekintve, hogy a tényállás szerint Trump nemhogy nem lövöldözött, de senkit sem biztatott erőszakra, bármit is állítanak a liberálisok

Ezt ebben a szálban már tárgyaltuk. Nem értünk akkor egyet. Mit jelent szerinted a tüntetésen első sorban lévő QAnon hívőknek a következő felszólítás:

"We’re going to walk down to the Capitol, and we’re going to cheer on our brave senators, and congressmen and women. We’re probably not going to be cheering so much for some of them because you’ll never take back our country with weakness. You have to show strength, and you have to be strong."

Mit jelent az, hogy "vegyük vissza az országot"? Kiktől? Illetve, hogy "erőt kell mutatni"? Kinek? Hogy tud erőt mutatni egy trumpista egy kongresszusi képviselőnek? Szkanderoznak a sarki kocsmában?

Nem lehet Trump kifejezéseit kiszedni a politikai kontextusból és önmagukban értelmezni őket. Te is úgy olvasod őket, mint egy józan eszű ember. Mint mondtam korábban is: nem a józan eszűek törtek be az épületbe. Szerintem nem lehet tagadni azt, hogy Trump volt a közvetlen katalizátora az erőszaknak. Mi sem bizonyítja ezt, hogy Trump is nagyon gyorsan váltott hangnemet, ahogy elkezdtek meghalni a tüntetők és jöttek a durvább képek. Lehet csak elszámolta magát és túltolta a bullshitet. De ez semmit se változtat utólag a megtörténteken. Nagyon nem lenne fair, ha mindent rákennének a QAnon és "sima" trumpista kisemberekre és csak ők ülnének több évet börtönben.