( geza42 | 2021. 01. 13., sze – 20:22 )

meghallgattad-e azt a telefonos hívást (annak részét), amit georgia-i szavazatokért intézett.

Nem, csak a hírt olvastam róla (amiben asszem volt idézet, hogy mit mondott). Gáz. Nyilván rendkívül problémás, amit Trump csinál. Nagyon valószínű, hogy semmiféle bizonyítéka nincs csalásról, csak keveri a szart, hogy ilyen szépen fogalmazzak. De ettől még szerintem olyan dolgokba is bele akarják rántani, amibe azért nem kéne. Egyébként láttam pár videot arról, hogy hogyan is megy a szavazás bizonyos államokban, és hát izé. Szóval nem csodálkozom, hogy vki feltételezi, hogy csalás volt. Szerintem jelentősen lehetne javítani a szavás megbízhatóságán. Vicc, hogy egy ilyen amúgy fejlett országban ilyen gagyi a szavazás lebonyolítása.

ha monitorozva van a társadalom, hogy milyen hatást vált ki a hazugsága

Hát, nem hiszem, hogy volt ilyesmi kutatás. De ha mégis volt, kíváncsi lennék az eredményére. Mindenesetre mégha van is, és az derül ki belőle, hogy káros a társadalomra, akkor is milyen alapon korlátoznánk mondjuk Trump szólásszabadságát? Amíg nincs az ilyen dolog törvényileg megfogalmazva, szerintem aggályos ilyesmit csinálni (persze lehet rá lehet húzni egy már meglévő szabályra, nemtom). Egyébként a Twitter kapcsán az egész diskurzus okafogyott, mert magánvállalat, valszeg azt csinál, amit akar ez ügyben. Amíg nincsenek ezek az újfajta médiumok szabályozva, addig ez lesz. Lesz egy csomó ilyen kérdés, amiken jókat lehet vitatkozni :)

Ezenkívül azt se felejtsük el, hogy valószínűleg a Twitternél sem hülyék vannak.

Jaja, az biztos, hogy komolyabb erőforrást áldoztak a kérdésre. Mondjuk én nem vagyok szakember, de én is pont ezt csináltam volna, amit ők. De mondjuk az, hogy ő az elnök, nálam nem számított volna. De szerintem ők is ugyanazért tiltották le Trumpot véglegesen, mint amiért én tettem volna: folytatta ugyanazt a dumát, amiről bebizonyosodott, hogy erőszakot szülhet (azt eddig is lehetet tudni, hogy káros. De azt, hogy konkrét erőszak lesz belőle, azt azért nem, szvsz.). Mert amúgy elolvasva azt a 2 tweet-et, ami miatt letiltották, én egyikben se látok semmi komoly problémát.