( xclusiv | 2020. 12. 21., h – 21:53 )

NE! Hülyeségeket ne terjesszünk már plz!

Az ivermectin itthon állatgyógyszer. Szóval még ha működne is a hatóanyaga (lásd később), amit itthon be lehet szerezni, az tuti nem olyan teszteken ment át, mint a humán gyógyszerek. Ezért _is_ veszélyes, valamint:

Az ivermectin széles spektrumú parazitaellenes szer, amelyet elsősorban az állatgyógyászatban alkalmaznak, de néhány esetben elhanyagolt, súlyos trópusi parazitafertőzésekben emberen is használják, többnyire külsőleg, kenőcs formájában. Az ivermectin a paraziták specifikus idegrendszeri elemeit támadja, de az emlősök, így az ember idegrendszerét is súlyosan károsíthatja. Ez utóbbi hatás kivédését az emlősökben az ivermectin felszívódását és az agyba való bejutását meggátló membránfehérjék, elsősorban az ún. P-glikoprotein nevű gyógyszertranszporter biztosítja. Ez a fehérje a bélben és az agyat ellátó vérerekben mintegy „kipumpál” számos mérgező anyagot, így az ivermectint is. Ha ez a védőhatás nem érvényesül, pl. egyes P-glikoprotein-hiányos kutyafajtákban, az ivermectin beadása és felszívódása akár végzetes következményekkel is járhat. A transzporterfehérje hiánya vagy alulműködése emberben is előfordul, így az ivermectin beadása közvetlenül is súlyos neurotoxikus hatást válthat ki.

Forrás: https://mta.hu/tudomany_hirei/tudomany-gyogyitas-es-ujsagiras-111103

A D vitaminra pedig a SOTE tájékoztatója napi 5e NE D vitamint javasol, ami tizede annak az 50e NE-nek, amit írsz. A D vitamint túl is lehet adagolni, ráadásul zsírban oldódik, tehát a szervezet elraktározza, szóval na. Noha mit értek én ehhez, de van egy olyan gyanúm, hogy ennek az 50e NE D vitaminnak is hasonlóan megalapozott forrása lehet, mint az ivarmectin-nek...

https://semmelweis.hu/koronavirus/files/2020/11/COVID-19-betegtajekoztato-2020-11-26.pdf