( uid_21365 | 2020. 11. 21., szo – 04:49 )

Ne higgy annak hogy a doktor szerint még ÉPPEN nem vagy lisztérzékeny. Ha ilyen tüneted van, tuti hogy rejtett gluténérzékenységben szenvedsz, bár ez szerintem már nem is annyira rejtett...

Ha a csak húsevésnél ilyen tüneteid vannak amiket írtál, az egyetlen dolgot jelent csak, de azt aztán holtbiztosan: KIFEJEZETTEN ÉPPEN PONTOSAN HÚST (és zsírt...) KELL ENNED!

Tudniillik, azért ez a hatalmas étvágyad olyankor, mert a szervezeted érzi hogy neki igenis a hús kell, és annál is TÖBB hús mint amit megettél!

ÉN IS ÍGY VOLTAM EZZEL. Hónapokig. Csak zabáltam és zabáltam a húst! Nem tudtam betelni vele! És amikor meguntam az egyik fajta húst, elkezdtem zabálni valami másik fajta húst! Meg a tojásokat is, néha két tucatot is egyetlen nap alatt!

A szervezeted érzi, mi kell neki, egyetlen kivétellel: annak ne higgy amikor a szervezeted cukorra (szénhidrátra, tágabb értelemben...) sóvárog! A szénhidrát DROG, és így becsapja a szervezetedet! Az agyadat!

De minden más esetben hihetsz neki. Neked valami vitaminból (vagy ásványi anyagból) sőt valószínű egyszerre több mindenből is, hiányod van. (sanszos amúgy hogy ezen anyagok egyike a magnézium, a másik a kálium...). És ha valami hiányzik a szervezetnek, akkor azt evéssel próbálja pótolni, mert ugyan mi mással is?! Ennek érdekében megnöveli az étvágyadat. Ez hatékony módszer. Sajnos nem működik, ha agyonterheled a szervezetedet szénhidráttal, mert az DROG ahogy már írtam, s akkor a drogért kezd el sóvárogni...

De ha megvonod tőle a drogot, idővel helyrezökkennek a biológiai jelzőmarkerek.

Nyers húst enni cseppet se olyan veszélyes mint hiszik. Az emberi gyomor annyira hihetetlenül savas közeg, hogy lényegében ugyanolyan savas mint a dögevőké (mint a hiénáké például), ami nem csoda, mert az emberi faj is évmilliókon át dögevő volt. Legalábbis részben. És így kialakult a rendkívül savas gyomor, azért, hogy a patogéneket közömbösíteni tudja. Az emberi gyomor tulajdonképpen még savasabb is, mint az óriáskígyók gyomra, mint például a pythoné vagy anakondáé, holott azok gyomra is olyan savas amikor emészteni kezdenek, hogy egy egész krokodilt is gond nélkül feloldanak, annak a páncéljával együtt! Ezt igazán nem sok baktérium képes túlélni...

Volt ezzel kapcsolatban kísérlet. Az ipse megevett egy egész egeret. Ami kijött belőle, az egér szőre volt csak, minden mást megemésztett, még a csontjait is! Tehát a szőrt, azt nem tudjuk megemészteni. Mást igen. EZ ÉPP ÍGY VAN A KÍGYÓKKAL IS...

De az ember még a rovarok kitinjét is képes megemészteni, részben. Azt tehát csak alacsony hatékonysággal, nem akármennyit. De valamennyit igen, ami híven jelzi hogy a főemlősök őse régen igenis valóban rovarevő volt... Az emberi tápcsatorna tehát egy csodálatos biológiai gépezet, épp csak nem gizgazok emésztésére való.

Ettől még én se vitatom, a nyers húst megenni kockázatosabb mint a főttet vagy jól átsütöttet, de cseppet se annyira mint hiszik. Én úgy csinálom, hogy megevés előtt megszagolom. Ha bűzlik, nem eszem meg. Ha nem bűzlik, megeszem. Bízom a szaglásomban. ARRA VAN, épp ez a dolga elvégre hogy ilyesmire figyelmeztessen!

A nyers húst azért propagálom, mert egy rakás olyan vitamin van benne (például C vitamin...) ami a főttben/sültben már nincs. Én szeretem a nyers hús ízét is! A legjobb azonban a NYERS AGYVELŐ. Disznóagyvelőt tudok beszerezni, azt eszem nyersen. Persze az agyvelő főve is jó, de nyersen még sokkal jobban ízlik! Olyan finom, pépes, tisztára mint a puding, és Ó DE MILYEN FINCSI!

A májat meg végképp vétek megfőzni. Rengeteg vitamin van benne, de ennek óriási hányada tönkremegy főzés és sütés közben. A máj a természetes multivitamin, a „SUPERFOOD”!

Nézd, sajnálom hogy ezt kell írjam, de az nem megy mint egyes elvakult carnivore-sok hirdetik, hogy elég csak ribeye-steaket enni, mert abban minden benne van... mert NINCS!

Egy jódarabig persze el lehet lenni úgy is, az igaz. Az is igaz még mindig jobb mint a vegánság... de hosszú távon meglesznek annak is a gondjai. Kezdjük azzal, purin-túltengésben szenvedsz majd ha csak az izom húsát eszed, és más szöveteket nem. Omega-3 hiányod is lesz ha nem eszel agyvelőt (és halat). A bőröd ahol lefogytál, lóg majd rajtad ha nem eszel kötőszöveteket és bőrt is (vagy legalábbis sok kocsonyát), mert nem jutsz elég kollagénhez. Emellett ha nem eszel nyers húst vagy legalábbis félig nyerset („angolosan” elkészítettet...) akkor nem jutsz C vitaminhoz. Ha nem eszel májat, az A vitaminból is hiányod lesz.

És ezek csak a legfontosabb dolgok.

Tudod az ősember nem pocsékolt. Ha elejtett egy állatot, megette „az orrától a farkáig”, mi úgy mondjuk, ő „nose to tail” diétát követett. És logikus hogy azt tette. A vadászat mindig olyan hogy vagy sikerül vagy nem, sok erőfeszítésbe kerül, és RÉM KOCKÁZATOS IS. Azaz a legokosabb volt ha az ősember olyan ritkán vadászott amilyen ritkán csak tehette. Hogy minimalizálja a kockázatot. Ha tehát elejtett egy vadat, addig ette amíg csak volt belőle bármi is! MINDEN RÉSZÉT MEGETTE. Még a beleit is!

Mi (az emberi faj...) tehát ehhez szoktunk hozzá. Ettől persze te eltérhetsz, de az kockázatos neked is, és ezesetben a hiányzó anyagokat sajnos igenis pótolnod kell mindenféle „külső” vitaminkészítményekkel, AMI AZONBAN RÉM MACERÁS, mert a legtöbb vitaminkészítménynél csalnak, hatástalan anyagokat tesznek bele (tipikus példa rá amikor a drága K2 vitaminnak nem az mk7 hanem az mk4 formáját teszik bele, vagy ha az mk7 is de nem a "trans" változat hanem a „cis”, ami TELJESEN HATÁSTALAN...), ráadásul ROHADTUL DRÁGÁK IS. Vagy minimális kis adagokat tesznek bele, amik semmit se érnek oly kevesek. Vagy mert ők se értenek hozzá, olyan kombinációban adják amik kioltják egymást, például amikor a magnéziumot és a kalciumot ugyanazon készítménybe pakolják.

És valami úgyis kimarad a sokezernyi vegyületből ami kéne neked...

A külső vitaminkészítményeknek tehát EZERNYI BUKTATÓJA VAN. Tudom. mert nagyon mélyen beleástam magamat e témába. Egészen addig tanultam, amíg rájöttem, felesleges többet tudnom a témáról mert HAGYNI KELL A PICSÁBA az egészet! Egyszerűen semmi nem vetekedhet úgyse a „természettel”. Az állatot meg kell enni teljes egészében és kész. De különösen a máját. Nose to tail, igen! És ekkor úgyis megkapunk mindent amire szükségünk van. Az őskorban úgyse volt gyógyszertár meg vitaminkészítmény az ősembernek, mégis túlélt sikeresen. És nem szenvedett civilizációs betegségekben sem...

Én mára már kizárólag csak 2 fajta vitamint szedek. Az egyik a D vitamin, amit azért érzek jogosnak mert sokkal kevesebb napsugárzásban van részem mint amit az ősember élvezett, így ezt ezzel pótolom. A másik meg az aszkorbinsav-por, gyakorlatilag tehát C vitamin. Ezt NEM azért szedem mintha azt hinném, nem elegendő az a C vitamin ami a nyers húsban van! Elég az, hidd el! De amikor sok zsírban úszik a kajám amit megeszek, akkor vágyom egy kis savanyúra mellé, így olyankor keverek egy kis aszkorbinsav port tiszta vízbe, s azt iszom. Ártani nem árt, és jólesik.

Ja: amikor te CSAK húst eszel, amiatt is vagy olyan nagyon éhes, mert... mert vélhetőleg tényleg CSAK húst eszel. Azaz ZSÍRT NEM, vagy legalábbis NEM ELEGET!

Holott a zsír, ha megeszed, A BARÁTOD. A testeden a háj nem abból a zsírból rakódik le amit megeszel! Hanem abból a SZÉNHIDRÁTBÓL, amit megeszel!

Nézd meg akármelyik rettegett ragadozót. Szerinted létezik az hogy egy ragadozó KÖVÉR?! Ugye hogy nem! Holott ők eszik a legtöbb zsírt. Ha elejtenek egy állatot, elsőként a hasát marcangolják szét, mert ott a legtöbb zsír, s mert ott a legkönnyebb hozzáférni a belső szervekhez, elsősorban a májhoz. Gyakori, hogy miután megették a májat meg egy csomó zsírt a hasból, ott is hagyják az állat tetemének többi részét, tehát a színhúst(!!!), mert az már nekik nem kell, az sokkal kevésbé értékes mint amit megettek eddig...

Te meg, és az összes civilizált ember, pont ezt a színhúst eszitek, s a belső szerveket NEM, holott az a legértékesebb! Mekkora pocséklás!

Húsevő diétán egyszerűen nem lehet elhízni. Ilyen nincs, és nem is volt soha. A hús és zsír eszméletlenül laktató. Most persze ezt nem érzed mert valami nyomelem vagy vitamin hiányzik neked. De ha ez rendbejön nálad, utána az étvágyad is le fog csökkenni. Velem is így esett.

Illetve egyetlen esetben mégis veszélyes lehet a sok hús és zsír zabálása: HA SZÉNHIDRÁTOT IS ESZEL MELLÉ. Ezesetben ugyanis a szervezeted a megevett szénhidrátot égeti el, abból nyeri az energiát, a megevett zsírt pedig jobb híján valóban beépíti a zsírszöveteidbe, mert az már felesleges a sok szénhidrát mellé...

ÉRTED MÁR, miért mondom hogy MINDEN szénhidrát tilos?!

Egyszerűen a legnagyobb hiba amit elkövethetsz az az, ha vegyesen eszel szénhidrátot és húst, pláne zsírt! Az a legbiztosabb módja az elhízásnak. Annál még az is jobb ha valaki kizárólag szénhidrátot eszik.

Tehát efféle szuperhízlaló kaják:

—pizza (szénhidrát ugye a tészta, és rajta a jó zsíros kolbász meg a sajt...)

—húsleves sok galuskával vagy más tésztával

—Bármiféle húsos étel amihez sok KENYERET eszel...

—hurka (mert abban nemcsak hús van de rizs is, ami szénhidrát)

—zsíros kenyér.

—vajas kenyér.

—sajtos tészta.

—sült krumpli (a krumpli is szénhidrát, ráadásul itt jól tele is szívja magát olajjal. Bónusz ezen étel gonoszságához hogy az olaj növényi zsír, ezért még különösen is ártalmas... de erről most nem írok többet hogy miért annyira ártalmas, így is hosszú lett).

Sorolhatnám még de remélem már érted. Tehát MINDEN szénhidrátot ki kell zárni!

De te tudod, a te döntésed...