( _Franko_ | 2020. 09. 05., szo – 08:41 )

A bodolai nevű a tulaj képviselője, és a munkáltatói jogok gyakorlója, mi evvel a gondod?

Az igazgatóság akkor mit csinál? A tulajdonosok mit csinálnak? A cégcsoport több tucat egyéb cége mit csinál?

Ő nyilatkozott mint főnök, és senki nem cáfolta.

Ja, csak ugye a nyilatkozata kontextusából kiragadott megvágott anyag, gondolom elindította a sajtópert és meg is fogja nyerni. Ő olyan.

Amúgy azzal semmi bajod, hogy a HírTV tudatosan össze- és megvágott egy szöveget, majd úgy elemezték, mintha egyben hangzott volna el és nem folytatódott volna az utolsó mondat?

A bodolai elmondta, hogy volt visszaosztás. Tehát a spéder meg a simicska alatt volt visszaosztás, aztán hirtelen megvilágosodott az egész fikatúra banda, és utána nem volt.

Aha, ha végighallgattad volna - amit ezek szerint nem tettél meg, akkor tudnád, hogy miket csinált még ott Spéder és Simicska. És azt is, hogy az Index cégcsoportnak egy kis része (volt) a szerkesztőség (igen, ez az Index.hu Zrt), szerintem kevered az Index és az Index.hu cégeket. Az Index messze nem a szerkesztőségből áll, ha tudod, akkor erősen csúsztatsz, ha ezt nem tudod, akkor meg nézz először utána. A Spéder és Simicska éra után az általam említett és általad nem ismert három úriember volt a tulajdonos az utóbbi években, a befolyó _összes_ pénz oda került, aminek egy részéből fizették ki a szerkesztőséget, mert a szerkesztőségnek nem volt önálló bevétele, a cégcsoport anyacégének volt mindig is bevétele, amit hívtak Index, CEMP és Indamedia néven. Ki és mit osztott vissza? Melyik cégnél?

Semmit nem cáfolsz, beszélsz mindenről, csak a lényegről nem. Kioktatsz, miközben rizsázol a semmiről, olyan dolgokról amik a tények szempontjából lényegtelenek.

 

Aham, onnan indultunk, hogy fogalmad nincs, ki-kicsoda a cégcsoportnál, ja, és fogalmad nincs a cégcsoportról; illetve onnan indultunk, hogy lerabolták a céget, csődbe ment és új cégbe mentették magukat. Kérlek fejtsd ki és támaszd alá nyilvános cégbírósági adatokkal is, hogy miképpen gondoltad a cégháló ismeretében. Bár amit eddig összehordtál, abból az látszik, hogy szerinted az index.hu szerkesztősége egymaga az egész cég. Amúgy ki és hogyan üzemelteti most az index.hu portál, ha a cég csődbe ment?

Hogy mi történt?

Ziegler és Oltyán két éve megvette a CEMP-et és a Nanga Parbat-ot, ezzel a tulajdonukba került a szerkesztőséget tulajdonló alapítvány, ahol Bodolai a kurátor, ekkor jött létre a szabadindex.eu; aztán átalakították az egyébként is kusza cégstruktúrát, mindent az Indamedia alá szerveztek be, majd idén márciusban Oltyán tulajdonrészét megvette Vaszily - aki azért jelen volt néhány korábbi lapbezárásnál és átalakításnál, lásd Origo, ahol ő rúgta ki Sálig Gergőt; na, ekkor borult a pohár.  Dull Szabolcs megkapta a selyemzsinórt, Bodolai eltaktikázta magát, Vaszily eltaktikázta magát és az Index.hu szerkesztőség nulla forinttal a zsebében felmondott, mert minden tartalom, jog és egyéb maradt az Index.hu Zrt és közvetve az Indamedia tulajdona.

Amit összehordtál a témában, az csúsztatásokra épített összefüggéstelen rizsa.