( uid_21365 | 2020. 08. 14., p – 21:46 )

Na látod ez az, az utolsó mondatod ami miatt én a klórozás ellenére is a csirkét preferálom mondjuk a kekszek meg a cukor helyett...

De a csirkénél is jobban a disznóhúst meg más „vörös” húsokat, meg a marhafaggyút, stb...

Nem vitatom, azokban is lehet egy rakás olyan vegyszer meg hormon ami nem egészséges. Egyszerűen az a véleményem, hogy úgy „összességében”, mindent figyelembe véve, mégis így járok jobban, még akkor is ha a helyzet így is messze van az ideálistól.

Az ideális ugyanis az lenne ha kimennék az íjammal vagy akár puskámmal a környékbeli erdőbe, lelőném a mammutot vagy az ősbivalyt vagy akármit, ami garantáltan „grass-feed” ugye, szétdarabolnám, betenném a fagyasztóba aztán azon nyammognék pár hétig vagy hónapig amíg tart.

Ez lenne az ideális, igen. Na most ez nyilván megoldhatatlan. Mégis, ami a legközelebb áll ehhez az az hogy csak húst (és állati zsírt) eszem, és igyekszem megenni az állat minden részét, azaz a belsőségeket is, és a hús egy részét ráadásul nyersen eszem. A májat mindenképpen, mert annak vitamintartalmát vétek tönkretenni főzéssel.