( uid_21365 | 2020. 08. 01., szo – 14:17 )

Nézd, én eléggé masszívan használtam és használom most is a Google szolgáltatásait, de ez rém messze van attól, hogy bízzam benne.

Egyrészt, gyakran gondjaim vannak bizonyos szolgáltatásainak az elérésével mert ezeket ahhoz köti, mennyire MODERN a kibaszott böngészőm! Holott ne gondolj semmi különösre, tudom, az adott feature simán elérhető lenne a régi Palemoon vagy Firefox browserrel is, de mégis... És nekem nem tetszik hogy Ő a Nagy Cég akarja megszabni, ÉN mit használok a SAJÁT gépemen!

De ez félig off volt. Hanem most figyelj! Talán pár éve történt valami nagyobb vírusfertőzés vagy mi a világban. És ekkor a Google kurvára belassult. Nekem meg épp kellett volna valami állomány, amit még jó régen csináltam, és tudtam hogy elküldtem valahová akkor régen egy email csatolmányaként. Egy .tar.bz2 fájlról volt szó.

Emlékeztem a levél szövegéből pár szóra, rákerestem, megtaláltam. Na most jön a slusszpoén: a Google NEM ENGEDTE LETÖLTENI a csatolmányt, már nem emlékszem mit írt ki konkrétan de valamiféle biztonsági kockázatokról gagyarászott! Még olyasmit se engedett hogy a saját kockázatomra töltsem le, érted?! Ott volt a file, láttam, de nem juthattam hozzá, AHHOZ A FÁJLHOZ, amit ÉN MAGAM TÖLTÖTTEM FEL!

Még ha más által küldött csatolmánnyal műveli ezt az is ciki lenne, de hogy azzal amit évekkel ezelőtt ÉN MAGAM küldtem el?! Hát én csak tudom talán vírusos-e! És persze hogy nem volt az. De akkor volt ez a víruspara a világban, talán (csak tippelek) a google-nak nem volt épp szabad erőforrása kicsomagolni és ellenőrizni a letöltendő fájlt, így inkább ő úgy DÖNTÖTT persze HELYETTEM hogy nem engedi letölteni!

Ilyen esetben ha figyelmeztet letöltés előtt, az szerintem oké. De nem ezt tette hanem egyszerűen nem engedett inkább hozzáférést nekem a fájlhoz...

Végül valahogy mégis letöltöttem valami kerülőúton, már nem emlékszem miként... De azután épp emiatt úgy döntöttem keresek valami a Nagy G-től független szolgáltatót is, azóta az igazán de tényleg IGAZÁN létfontosságú dolgaimat a protonmailhoz is elküldöm...

Szóval nem, nem, attól hogy valami olyan nagy mint a gugli, még nincs garantálva semmi se. Igen, a felhőnek vannak előnyei, elismerem. De ha CSAK felhőd van, akkor lényegében semmid sincs IGAZÁBÓL, és teljesen ki vagy szolgáltatva.

Tökmindegy, az USA-nak, Svájcnak, Kínának, a ruszkiknak, akárminek. A név és nemzet meg ország változhat, de az elv ugyanaz: Az a tied igazából, ami NÁLAD VAN. A többi csak illúzió.