( hendrick | 2020. 05. 31., v – 23:27 )

Köszönöm, ismerem őket, csak igyekeztem a népszájon elterjedt TVs terminológiát használni (igen itt a HUPon nem kellett volna).

Csak azt nem ismerem, hogy hogyan öregszenek, mert legalább a régiek nem lettek foltosak idővel, ez engem munkában nem zavar (hogy fokozatosan, szabad szemmel nem kimutathatóan csökken a háttérvilágítás fényereje, és az sem zavar, ha van benne higany, mint bármelyik kompakt fénycsőben), de ha ilyen sorminta lenne a monitoromban, mint amilyen apám led háttérvilágításos tévéjében lett 5 év használat után, és az szabad szemmel is látható, az kb már korábbi stádiumában kb a gari kétéves lejárata környékén zavarhatott volna (ha monitorként én használtam volna, ez bizony jóval előbb látszott volna), amit vagy időben észreveszek, vagy nem, és vagy bele tartozik az adott gyártónál garancia körbe vagy sem.

Szóval azt mondod a mai összes LED háttérvilágításos terméknél ez várható, mint amit apám TVjén látok, és be kell kalkulálni a háttérvilágítás teljes cseréjét/javítását kb két-három évente, akármit is veszek? (és ha szerencsém van, az első csere gariba fog menni)