( Ritter | 2020. 05. 22., p - 21:39 )

Miért nyírnák ki magukat? 

Komolyan át kellene gondolni a érveket. 

Volt egy Ballmer, aki hosszú ideig tolta a szoftver-hidegháborús mantrát de ő már szerencsére a múlt. 

Sokadjára citálom az Apple példáját, akik egy teljesen nyílt forráskódú kernelre építik az operációs rendszerüket. Ezzel nem nyírják ki magukat, semmi jele ennek. Már régen nem a Windows licencek jelentik a fő bevételi forrást. Nem mintha nem lehetne pénzt szedni egy Linux alapú Windows után. Természetesen egy Linux kernel alapú Windows nem azt jelenti, hogy onnantól skinnelt Gnome desktop, meg apt-get. :) És perdarab licencdíj szedése nélkül is lehet jó üzlet egy Linux kernel alapú OS, lásd Android. 

Érv lehetne még, hogy Linux kernel fejlesztése nem a Microsoft kezében van. Az Android példája azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem jelent stratégiai hátrányt a Googlenek. 

Nagyon sok lépést tett a Microsoft az open-source világ felé, sőt konkrétan azon belül a Linux világ felé. Ma már szerintem nem abszurd gondolat a jövőbeli Linux alapú Windows lehetősége. Természetesen nem állítom, hogy ez az nyilvánvaló jövő a MS-nél. De a korábban elképzelhetetlen ma már szerintem egyáltalán nem lehetetlen esemény.