( _Franko_ | 2020. 04. 06., h – 13:05 )

Persze, én támasszam alá, te meg terelhetsz. Szerinted például feladatuk az összes elhalálozott krónikus betegségét egyesével kikurkászni? De nem feladatuk a pozitív teszt alapján az otthoni és/vagy hatósági karantén elrendelése?

Amúgy tessék, próbáld értelmezni:

Az ország egész területét, vagy több megyét (fővárost) érintő, természeti és civilizációs katasztrófák, a lakosság normál életfeltételeit jelentősen veszélyeztető események hatékony kezelése érdekében a BM OKF bázisán – ideiglenes szervezeti elemként, béke és a különleges jogrend időszakában egyaránt – elrendelés esetén BM OKF operatív törzs működik.

Az operatív törzs feladata a rendkívüli eseményekkel kapcsolatos katasztrófavédelmi feladatok, összetett katasztrófavédelmi műveletek tervezése, koordinálása, illetve az azzal összefüggő adatok gyűjtése, feldolgozása és értékelése, továbbá a BM OKF vezetői szintű döntéseinek szakszerű előkészítése.

A BM OKF operatív törzs több munkacsoportból épül fel, így működik vezetői, operátori, értékelő-elemző, támogató, valamint kríziskommunikációs és lakosságtájékoztató munkacsoport is. A törzs működési bázisa a BM OKF területén található, erre a célra létrehozott, korszerű informatikai eszközökkel ellátott központ.

Nem abból a néhány díszfaszból áll a törzs, akik kiállnak beszélni a virágcserépbe pofázni; van ott sok-sok egyéb balfasz, akik legalább olyan kontraszelekciós körökön keresztül jutottak oda, mint az országos tisztifőorvos.