( trey | 2020. 03. 26., cs - 12:22 )

Akinél fennáll a gyanú, most is tesztelik. A gyanú nem azt jelenti, hogy az otthon ülő öndiagnoszta kijelenti, hogy ő fertőzött.

Frissítés 16:28: Emailben elértük Dr. Lazërit, a kérdéssael, hogy mivel már csoportos fertőzésről van szó, nem számít-e mindenki gyanús esetnek. Ezt a választ kaptuk:

    Vegyük figyelembe, hogy a tesztelés, bár fontos eszköz a COVID-19 terjedésének megzabolázására, csupán az egyik ilyen eszköz. A megfelelő kéz- és légúti higiéniai szokások és a fizikai távolságtartás legalább annyira fontosak. A gyakori kézmosás, az, ha nem fogdossuk az orrunkat, szemünket, szánkat, a betegektől való legalább egy méteres távolságtartás, és a zsebkendőbe vagy a könyökhajlatba való tüsszentés és köhögés mind hatékony óvintézkedések a vírus terjedése ellen.

    Azt is fontos kiemelni, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a tüneteket produkáló betegektől származó váladékokkal való érintkezés a vírus fő terjedési módja, míg a tünetmentes betegek nem szignifikáns terjesztők.

    Azt üzenem az embereknek, hogy kövessék a közegészségügyi hatóság által ajánlott óvintézkedéseket, hogy kordában tartsuk a vírus terjedését: mindenkinek megvan a szerepe, és egy ember egészsége mindenki más helyes viselkedésén múlik.

(A fenti helyesírás Index minőség.)