( SzBlackY | 2020. 02. 13., cs - 08:55 )

A tobbi torvenykonyv azert van, hogy ha valakit kar er, lehessen jogallam modjara felelossegre vonni a hibasokat, es karteritest itelni egy be nem tartott szabaly miatt.

Öőőőő... már bocs, de lófaszt? Ha ez így lenne, akkor senki nem izgult volna a GDPR miatt, mert a BTK-ban egész pontosan max 2 év böri van a személyes adattal visszaélésre. A legutolsó lófaszt kormányrendeletig minden vonatkozó szabályt be kell tartanod (vagy viselned a következményeket).

a kozuthoz is kapcsolhato gondatlansagbol elkovetett bunok listaja szerintem is jogosan van ott.

Igen, és ahogy már lentebb írták: az 50-90-130-ra tervezett útvonalakon a 100-160-200 és a BTK-büntetett (értsd: mondjuk személyi sérüléssel járó) 100-160-200 között a különbség most éppen a vak szerencse, ami sajnos tényleg vak és nem veszi észre az elől-hátul haladó járművet, az útmenti árkot, vagy éppen az útszéli fát.

de gyorshajtasert borton faszsag

Azért a BTK rendelkezik több más büntetési tételről is... pl. a sportrendezvények látogatásától való eltiltása a tízmillió focista országában tök jól működhetne (vagy mondjuk a járművezetéstől eltiltás, ha meg eltiltás hatálya alatt vezet nagyon-nagyon méltányolható ok nélkül, akkor böri)

BlackY