( answ | 2020. 02. 06., cs - 12:37 )

Szerkesztve: 2020. 02. 06., cs - 12:50

Ezekben a DVR-ekben annyi backdoor van, hogy igazából nehéz nem bejutni :)

Általában webes port van kifele nyitva, amira csak én legalább 3 backdoort ismerek. Forgalmazó (címkéző) csak akkor csinál bármit is, ha már égeti a talpát a probléma és százasával törik fel őket. Addig is a "megoldás": tedd magas portra és csak web legyen nyitva! Én minden ügyfélnek javaslom, hogy ha fontos neki a biztonság, akkor tegyük tűzfal mögé és csak VPN-ből legyen elérhető. Kb 20-ból 1-et érdekel is..

Ráadásul hasht látom visszafejtette az illető (gratula neki, én nem tudtam), de valójában felesleges volt, mivel ocx és NVMS is csak szimplán csak hasht küld, így nem kell ismerni az algoritmust.

Egyébként magyarok általában TVT-vel címkéztetnek, de ugyanaz (HiSilicon).

Ez a magas port, amit most talált a kínai reset miatt van. Ha vesz Kínából párat, aztán elmondja hogy elfelejtette jelszót, akkor kínai távsegítségben gyári eszközzel reseteli ezen keresztül. Közben persze simán ellophatod a tool-t + naplózva a csomagokat, hogy hogyan csinálta. Legtöbbet weben keresztül is lehet resetelni gyári kóddal vagy újabban ugyanígy challenge - response jelleggel (sima http-n gyártó vagy forgalmazó által nem egyszer csináltam).

Hikvision annyival jobb csak, hogy ott egy hálón kell vele lenned (elvileg persze, nekem csak úgy resetelték, aztán "nagyobb" ügyfélnél ki tudja mi van).