( uzsolt | 2019. 07. 04., cs – 05:39 )

Elindultunk onnan hogy nem találsz normális szakembert
Ezt írtam: "megrendelőként alig lehet normális szakembert találni". Ami nem azt jelenti, hogy nem, hanem azt, hogy nehezen - szövegértésen is van mit javítani.

tanárként fura lett volna ha nemsikerül
Nem látom, tanárként mi előnyöm van.

keresel valami mást amin sírni lehet
Hm? Zizi kérdezte (igaz, nem tőlem), hogy miért rossz, hogy a fiatalok (jelentős része) türelmetlenek, követelőzők, egoisták, listák, utálnak dolgozni. Innen indult az egész szál. Sírni nem sírok, csak a tapasztalataimat írtam le - felvetésre.

a konkrét esetek nem a te problémáid, nem hallgattad meg a másik oldalt
Igen, közvetlenül valóban nem az én problémáim. Viszont akkor már igen, ha az autót nem tudják két nap alatt megcsinálni, hanem csak egy hét alatt, mert nincs használható munkaerő, az ács is nem 1-2 hét múlva tud jönni, hanem 1-2 hónap múlva, mert egyedül lassabban halad, mint segítséggel, stb.
Megkérdezni valóban nem kérdeztem, de szerinted miért nem ment dolgozni akkor, amikor az eső esett? Miért nem akart az autószerelő piszkos lenni?

Az autószerelő átverhette az ügyfelet, az államot (adó és járulékok), és a dolgozót (nincs vagy félig bejelentve stb.) most ez megváltozott persze hogy nem tetszik.
Ezt úgy hívják, hogy előítélet - és ez szerintem rosszabb, mint az, hogy nem hallgattad meg a másik oldalt. Az említett szakikról tudom, hogy igyekeznek mindent törvényesen csinálni.

Azt gondolom a munkaadók jellemzően a társadalom felső 5% ba tartoznak
Persze. Vannak olyan munkaadók, akik igen, de aki 1-2 főt alkalmaz, az (legtöbbször) nincs benne a felső 5%-ban.