( locsemege | 2019. 06. 29., szo – 13:32 )

Elsőre igaznak tűnik ez, mégis van egy fontos különbség. Számítógépet használni bármikor igény szerint megtanul a jelölt, viszont, ha krízishelyzetben bepánikol, azon az élete múlik. Jegyzem meg, amenyire forrong a világ, nem mernék nagyobb összegben fogadni arra, hogy nem lesz belátható időn belül minket is közvetlenül érintő háború, vagy valami olyan történés, amelyre minimum a szemöldökünket felhúzzuk majd.

A tabletes példám másra vonatkozott, mint ahogyan értetted. Nem egy adott skill fejlesztésére, hanem az még leíró rész volt, a kényelmes környezet és a stresszmentes elméletiesség ábrázolásának része.

Szóval hiába a kis valószínűség, ha az viszont életbevágóan fontos. Éppen ezért gondolom azt, hogy úszni is mindenki tanuljon meg, akkor is, ha focizni szeret, mert adódhat úgy, hogy az úszástudásán múlik az élete.

A másik, ami szerintem jó a hadseregben, hogy megmutatja, van az eddig ismert világon kívül is élet, s azzal számolni kell, mint realitással. Aki eddig mindig a jogaira hivatkozott, nem baj, ha találkozik olyan emberrel, aki viszont a testi erejében bízik, és magasról tesz a jogra. Mert annak megtanulása, hogy hiába van igazunk, adott esetben nem kezdjük ezt kifejteni, hasznos lehet a túlélés szempontjából. Valahogy úgy foglalnám össze, hogy a fiatal addig találkozott az elmélettel, a honvédségnél pedig életében először a gyakorlattal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE