( Toma_ | 2019. 06. 13., cs – 01:52 )

Valahol szimpatikus a lelkesedésed, hogy a fiatalok pár hónap alatt majd kikupálódnak, meg észhez térnek, erősek, és okosak, és leleményesek lesznek, de van egy olyan érzésem, hogy ha neked kellene egy 30 fős szakasznyi koedukált, motiválatlan, és 80%-ban igazságtalan erőszaknak engdelmedkedve ott levő, emiatt dühös fiatalt kiképezni, akkor szerintem a második 3 hónap után sírva menekülnél. Nyilván optimális esetben elméletileg elképzelhető, hogy lenne olyan is, aki élvezné a dolgot, mondjuk a szakaszodban 2. Lenne még 12 idióta, akik drogoznak, isznak, kanosak, értetlenek, taplók, erőszakosak, mentálisan betegek, kedvetlenek, lázadók, infantilisak, szófosók, és stb-stb. Lenne két dagi, három 35 kilós fiú, 2 dögös cicalány, 3 varrónő/ápolónő (stb), és 4 ribanc, meg két kocka/szemüveges bölcsész.
Igazából fegyelmet nem tudnál tartani a motiválatlanság miatt, büntetni nem nagyon tudnál, mert így is egy hónap lesz, mire megismerik a vállapot, sorbaállnak ha akarnak, beágyaznak, leérnek a reggeli tornára, időben kijönnek a WC-ről. Ilyenekért ugye nem igazán lehet futkosót adni.
Az alaki kiképzést, öltözéket, frizurákat el lehet képzelni, körömlakk és smink. A technikai kiképzést is. Feltöri a sarkukat a bakancs, megjött a csajoknak (felváltva), leszarják az egészet, megfulladnak a gázálarcban, megfagynak, elesnek, leesnek, nem bírnak futni a dagik és a cicák, megijednek a tücsöktől, megvágják magukat, az akadályok leküzdhetetlenek (ezért kikerülik), beesnek a kocsi alá, a csapat fele 2 hétre a gyengélkedőre kerül, ketten hazaszöknek, mások becsempészik a drogot, alkoholt, dugnak a gyakorlótéren, és a WC-ben, klikkesednek, terrorizálnak, szivatják egymást, sírnak, dühöngenek, esetleg néha öngyilkos lesz valaki.
Nem érdekli őket a katonás baromság, elrontják a vasgolyót is, ideges leszel, ordítasz, 50x elmondasz mindig mindent, a 70 százaléknak egyenként kell mindenben segítened, nem halad semmi. A csajok közül 2 tud megcsinálni 2 fekvőtámasznál többet, a fiúk közül 6-an 10-nél többet. Fizikai büntetést nem tudsz kiszabni, mert nem csinálják meg (futás, fekvőtámasz).
A gyakorlótér elbukott, a fegyelem elbukott, az erő elbukott, az IQ meg állandó már abban a korban, szóval az már korábban elbukott.
2 szülő beperel, basztat a főnök, hogy mi ez a kupi, a kádergyerekek betartanak ha rájuk szólsz, mindenkinek meghal 5 nagymamája 2 héten belül, az eltávokról meg ne is beszéljünk.
2 hónap eltelt, már röhögnek, hogy mindjárt vége, még jobban leszarják, beszólogatnak, hogy lúzer vagy. Idegroncs vagy, utálsz mindenkit, rájössz, hogy vigyáznod kell rájuk, mint egy óvónőnek, mert te vagy a felelős, még az MN-t is visszasírod, hogy ott legalább be lehetett csukni bárkit, akinek nem volt párttag a családjában, aztán végül katonai akadémiákról álmodsz fegyelmezett kadétokkal és kadétlányokkal..., vagy előválogatott önkéntesekről... :D
Tudom, hogy abszurnak tűnik, de a 30-40 százaléka megtörténne! Na ki a naív?! :D