( rooney | 2019. 06. 10., h – 13:02 )

huhh, nem tudok elmenni ennyi hulyeseg mellett ne haragudjatok. ahogy latom foleg a locsemege nevu fickonak vannak itt kenyszerkepzetei arrol, hogy egy alapkepzesbol kikerult baka mire lenne kepes random hadsereg ellen.
tegyuk fel, hogy felolszlik a NATO vagy minket kiraknak belole (hogy ez miert nem valoszinu a kozeljovoben az egy kulon esszekotet lehetne).
egy komolyabb haboru ugy indul, hogy jon a legiero es a kulcs helyszineket lebombazza, (ez a mi orszagunkban ugy 12 perc alatt teljesitheto Zahonytol-Mosonmagyarovarig), mikozben felszall az epp bevetheto gripenekbol maximum 3 - aminek a harcaszati jelentosege a zeroval egyenlo -, (kb arra jok, hogy a radiora nem valaszolo kisrepulogepeket befogjak es leszallasra kenyszeritsek). na miutan ez megtortent, igazabol mar lenyegtelen is, hogy mivel jonnek ide. fegyver-loszer nincs, egyeb hadaszati eszkoz aminek ertelme is van nincs, vagy kulfoldi misszion van, marad az hogy az ember lodozget (jo esetben!) AK47-tell a bevonulo pancelosokra, de maximum(!) 24 ora es az orszag megadja magat. (persze ez az oldschool hadaszat, egy modernebb hadsereg mar nem pancelosokat kuld hanem par dronnal kiirtja az ellenallas jo reszet es a maradekot kotorjak csak el pancelosokkal mondjuk)

problemat megoldani jo esetben megtanul az ember otthon/kozepiskolaban/foiskolan/egyetemen is, vagy a ad-absurdum munkahelyen, erre nem kell a katonasag. az egy nagyon jo sztori egy vasarnapi ebed mellett az unokaknak hogy a nagypapa 60 liter teat kivitt a loterre mert joban volt/lefizette ket doboz marlboroval az epp ugyeletes kocsizot hogy vigye ki, de ez nem problemamegoldas. problemamegoldas az ha McGyverkent epitesz a sapkadbol meg a borovedbol valamit amivel konnyeden a helyszinre vonszolod azt a szart. az a meglatasom, hogy aki azt hangoztatja hogy 'en marpedig ott lettem ember', az valoszinuleg egy rohadt nagy gyoker volt elotte (is).

ja es a kedvencem az hogy a sorkatonasagnal megtanulod hogy milyen ha ostobak parancsolgatnak.
mar nem azert, de ha en ilyen helyzetbe kerulok, akkor en ebbol a helyzetbol menekulok azonnal, nem hagyom, hogy elvigyen az ar. volt munkahelyem ahol masfel evig minden oke volt, aztan a fonok elkezdte kitalalni a tutit, nem ertettunk egyet, eroltette, kileptem (azota freelance ~15 eve). mindig van valasztasod es van masik megoldas, mint szopni valaki hulyesege miatt. en inkabb a sajat hulyesegem miatt szopok, azert vallalom is a felelosseget.

ugyanigy vagyok az orszag, bocsanat a haza megvedesevel. ha ket hulye kitalalja hogy marpedig egymasnak ugranak, engem ebbe ne keverjenek bele. felpakolom a csaladomat es elhuzok innen a francba. nem erdekel a megkeresett haz, nyaralo, semmi, majd megkeresem mashol is ugyanugy. az hogy kockaztassam barmelyik szerettem eletet valami tizedrangu ideologiaert, az kizart. (arrol nem is beszelve, - hogy kis politikat belevigyek - az orszag 2/3-a nem erdemli meg, hogy egy paraszthajszalat is keresztbetegyek erte, nemhogy megdogoljek) ja es ha ebben barki megprobalna megakadalyozni azt nyilvan lelovom, amit (valoszinuleg most mar kiderult) szinten nem a sorkatonasagnal tanultam meg.

azbesztnek meg minden elismeresem, hogy nyugodtan es ervekkel birja :)