( azbest | 2019. 06. 10., h – 01:02 )

Túl sok rambót néztél.

Ha lerohannák az országot, akkor az lenne, hogy a sapkájukat dobálnák a katonák, mert semmi felszerelésük.
Az pedig, hogy milyen gyorsan haladna át a lerohanó, az attól függ, hogy felfelé vagy előrefelé dobálják a sapkákat.
Mert, ha éljenezve üdvözlik az eltvársakat, akkor lassabban jutnak előre, mintha ellenállva.

Alig tudnak kiszenvedni valamit egy misszióra, ha nagyobb hó esik, akkor talán lesz a traktorok mellé pár tank bejutni a falvakba és ennyi. A politikusok magánkommandókat tartanak maguknak. Azok esetleg addig biztosítanák a kereszteződéseket, amíg eljutnak a reptérre, hogy elmeneküljenek külföldre.

Milyen óvóhely? Milyen tornaterem? Az iskolákban is csak papíron van minden rendben, amúgy semmi sincsen. Egy rothadó, szétlopott rendszerben, ahol az ügyeskedők érvényesülnek, míg hagyják, ott mindez csak hagymázas álom. Még egy tűzriadó is úgy megy egy állami épületben, hogy előtte idejében szólnak. Meg persze a portás kiszedi a faékeket a nagy kapukból, amelyek azt akadályozzák meg, hogy a szél kinyissa a díszes ajtókat. De persze bronz szobor az van az ajtó előtti lépcsőn.

Egyébként az ilyesmit már csak azért sem támogatja az állam, mert jobban félnek attól, hogy a civilek szerveződni tudnak majd és esetleg felkoncolják őket a led közvilágításra. Legfeljebb csak ideológiai képzéssel egybekötve, a vezérhez való hűségre neveléssel, fapuskákkal tudják ezt elképzelni. De ahhoz már vének a redszerváltó ifjak, hogy kineveljék a jugendet.