( sz332 | 2019. 06. 09., v – 21:33 )

Nem támogatom a sorkatonaságot, és el is mondom, hogy miért. A legnagyobb probléma az egésszel a "magyar" gondolkodásmód, aki mindent IS jobban tud.

Egy rövid felsorolás:

- megfelelő felszerelés és ellátás - teljes hiánya (ruházat, felszerelés, étkezés, stb. nem véletlenül nem látsz két hivatásos katonát sem azonos felszereléssel)
- a magyar mindent jobban tud, azoknál is, akik az elmúlt 50 évben folyamatosan harcoltak (ne vegyük át a NATO dolgokat mert azok nem tudnak semmit, ja bocs, de...)
- a magyar vezető az, akinek a legnagyobb a pofája és/vagy legjobban tud nyalni - vs kultúrországokban azokból lesznek vezetők akik a legalkalmasabbak erre, és ezt bizonyították, valamint végigmentek a vezetőképzésésen
- a megoldjuk okosba mentalitás - aminek az eredménye valami ótvar összetákolt szar lesz nem pedig egy szakszerű, szakmailag elfogadható megoldá
- a katona úgy közelharcol mint Chuck Norris - vs. amikor lejöttek a katonák harcművészet/küzdősport edzésre, úgy csomagoltuk őket össze, mint egy 5 éves gyereket. Rendőröket dettó. Fegyverrel, pusztakézzel, bárhogy.
- a katona úgy lő, mint egy rambó - vs. tetszőleges sporlövő egy edzésen többet lő mint egy katona egész életében. Életem első sportlövő edzésén többet lőttem, mint a legtöbb katona a 1.5 év alatt. Ez azért elmond mindent.
- a katonaság majd megneveli a gyereket - csókolom, otthon kellett volna nevelni, a PÉLDAKÉP, na annak van nevelő hatása. Az ordibáló majomnak nincs