( zeller | 2019. 05. 13., h – 13:14 )

Tehát jól értem, csinál szűrést, aztán a "koszos" vízzel bekeveri, hogy megfeleljen a szabványnak (50mg CaO egyenérték - 5nK)? És mit csinál ott, ahol amúgy is az alsó határ közelében a vízkeménység? Ja, ott többet kever vissza a szűretlenből... Attól, hogy "kis mennyiségtől nem lesz bajod", attól még az "ivóvíz" paramétereinek nem felel meg, élvezeti értéke, "szomjoltó képessége" meg pont, hogy a magasabb keménységű víznek van (Bp.-en ez átlagosan valahol 15nK környékén van).
Volt "szerencsém" lágy vízzel ellátott területen is hosszabb időt eltölteni, meg olyan helyen is, ahol tiszta karsztvíz folyt a csapból - mondjuk úgy, hogy meginni ég és föld a kettő - az előbbi gyakorlatilag az "ihatatlan" kategória volt - nem véletlen, hogy mindenki szódát, szörpöt meg ilyesmit fogyasztott...