( YleGreg | 2018. 12. 07., p – 16:52 )

Srácok, már ne is haragudjatok, de annyira rágerjedtetek erre a témára, hogy gyártjátok a konteókat mindenféle nagy céges stratégiákkal a középpontban, miközben vakok vagytok arra ami a szemetek előtt van, hogy mi lehetett a legvalószínűbb eseményláncolat.

Egy majdnem átlagos hétfőn a főnök az Edge fejlesztésen nagy csinnadrattával bejelentette, hogy megvették a GitHubot. Ez mondjuk ott és akkor egy fejlesztőt sem hatott meg, mert éppen azzal voltak elfoglalva, hogy kinek kellett volna kitakarítani a kávégép csepegtetőtálcáját. A főnök egy darabig még nyomta a sódert, de aztán megunta hogy ma sem figyelnek rá, feladta, és elment inkább golfozni.

A következő napokban mi sem változott, (csak a kávégép lett egyre büdösebb) míg egy nap John, aki meg akarta úszni az említett eszköz maintenance feladatait, gyorsan elkezdte túrni a belsős leveleket, hogy úgy tűnjön, mintha dolgozna.
Megtalálta a hétfő bejelentés összehívóját, benne a GitHub címével, és a megjegyzéssel, hogy ami ott van az már a mienk. Na, ez fáintos, gondolta, majd megnézte, hátha van ott valami ami jó lesz a Ctrl-C Ctrl-V alá, elvégre bármi jó ami fordul, majd csak szólnak a telemetriás srácok ha valami nem kerek, vagy nem szögletes, vagy el sem indul, vagy letörli a mocskos kis hobbitkák dokumentumait, vagy csak a drivereit, édes mindegy. Lefordul? Le. Job done. Naugye.

Szóval, talált egy jó kövér kis projektet, már éppen kezdte volna részekre szedni, mondván, ezzel akár több hónapnyi melót el lehet könyvelni, amikor csak úgy hülyeségből berakta a solution közepére, kicsit megtekergette a projekt fileokat, majd amikor összeomlott akkor inkább kikommentezte a csapatának több évnyi megfeszített munkájával létrehozott modulokat, és láss csodát: Pöcc-röff elindult az új kódbázis. Ráadásul még a Documents mappa is túlélte!

No, hát ez jobb mint vártam, gondolta, és elkezdett töprengeni, hogy na akkor most hogy tovább. Azt ötlötte ki, hogy a melós kódolás helyett inkább céges messiás lesz, annak biztos nem kell a közben pöcegödör jellegűvé vált kávégép tartállyal foglalkoznia, így hát csinált egy demo CD -t, és átballagott a vezetői szárnyba, ahol szerényen bejelentette, hogy megoldotta a következő évekre beütemezett összes stratégiai fontosságú fejlesztést, íme, működik, tessék, ja és ez a törzsszámom, ha valaki fizetésemelésre gondol, mert ugye gondol?!

A többi pedig már történelem, ahogy mondani szokták. :-)