( taklertamas | 2018. 11. 15., cs – 21:39 )

Miből gondolod, hogy bármi is b@szta volna a csőrüket?

Laikusként teljesen idegen szakmából érkezve egyszer régen dolgoztam egy Osztrák cégnél az üzemltetésben 3 évig eyesek szerint alantas, szerintem érdekes munkakörben, tonercsere, nyomtatók (thermo, tintás, lézer) helyi supportja, alkatrészek utánpótlása, micike félrekattintásának orvoslása, címkéző gyártósorok karbantartása, satöbbi... Érdekes volt, mert pont beleláttam a két ellenérdek miértjébe..

A gyártás érdeke: mennyen a gép, mee terműnyi kő, nemérdekel hogyoldodmeg, egy órád van, vagy leállítom a gyártást, és rákenem az IT-ra

Az üzemeltetés érdeke pedig a következő LETT VOLNA: az eszközök üzemeltetése szakszerű módon történjék, jól betanított alkalmazottakkal, akik tiszteletben tartják munkaeszközeik értékét(kb havonta cserélődött pár barom, akire egy fagolyót sem mertem volna bízni, nem hogy egy drága kis DLoG terminált, vagy egy Bizerba GLM-L-t)

^^ A fentiek fényében véleményed szerint üzemeltetői ldalról nézve, pláne a big blue több évtizedes tapasztalatával, melyik üzemeltetőbarátabb megoldás?

A KDE/Plasma Desktop - Ahol Micike hála a By design agyonvariálhatóságnak, azzal b@szhatja el a fél munkaidőt, hogy a panelt helyezi, hol jobbra, hol balra, hol rozsaszín háttér lesz, hol kék, aztán valamit elkattint Mici, és hívja az IT-t, hogy szörnyűű probléma van.. Ráadásul ezt mint mondtam by design nincs lehetőséged megakadályozni, mert Plama Desktopon a sima júzer az SDDM-en kívül mindent is csesztethet..

A Gnome - Ami a Tweak Tool hiányában szinte egy faék. Semmit nem tudsz rajta variálni szinte, csak olyan dolgokat, melyek alapvetően nem változtatják meg az alap workflow-t. Ha nincs Micinek lehetősége letölteni a Tweak Toolt, és nem guru a gsettings...-ben, akkor Mici az egyetlen egy nyitott alkalmazásablakán kívül, valamint a minimalizált alkalmazásválasztékon kívül semmi mással nem fog tudni foglalkozni, csak azzal ami a munkája.

Mindezt laikusként, Gnome-ellendrukkerként írom..

Archlabs