( Hiena | 2018. 10. 24., sze – 09:36 )

Arra tudod használni, amire megengedték, hogy használjad. Olyan ez amikor ott a zsebedben a Leatherman, de te csak a fogpiszkálót használhatod belőle, az összes többihez bele kell flexelned.

Mint felhasználó, fenntartom a jogot, hogy fosnak nevezzek egy olyan terméket ami megkeseríti az életemet. Az informatika tele van kreténséggel. Ezek egy része implementációs hiba, egy része tervezési hiba, és egy része szándékos trehányság. Ebből az implementációs hibát el tudom viselni. De azt nem, mikor átgondolatlanságból, vagy épp szándékosan tesznek tönkre korábban működő dolgokat. Különösen irritáló, ha mindezt teszik egy olyan környezetben ahol mint felhasználónak esélyed sincs a hiba kijavítására.

Miért is mellébeszélés? Miért van tele a fél net olyan triviális dolgokkal tele mint, hogy képtelen a legnagyobb és legelterjettebb mobil operációs rendszer fileokat átvinni USBn a legnagyobb és legelterjettebb asztali operációs rendszerre? Ez minek a mérőszáma? Miért van, hogy egy mobil operációs rendszer folyamatosan, irgalmatlan mennyiségű felhasználói adatot küld ki? Vagy ezek az apróságok nálad a minőségnek a mérőszámai?

Azt kell belátni, hogy az Android sikeressége mögött nem technológiai, hanem igen komoly pénzügyi döntések állnak. Olyan döntések, amiknél te, mint felhasználó hülyének és balfasznak vagy nézve. Szerinted, miért hagyják elárvulni a gyártók a saját készülékeiket?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "