( trey | 2018. 08. 09., cs – 10:58 )

Való igaz, van egy réteg, ami folyamatosan óbégat. Pl. ismerem azt a réteget, amelyiknek olyan rossz dolga van, hogy nem talál szarér'-hugyér' munkást a most épülő luxusháza alá (számla nélkül, 1000 év garanciával) betenné a forgató kacsalábat, amelyik ugyan minimálbéren jelenti be magát, de neki aztán olyan legyen az egészségügy, mint Amerikában a fizetős bla. bla. bla.

Azt, amelyiknek a komám-bátyám-utam rendszer tetszik a saját kis életében, de nem tetszik, ha ezt feljebb látja.

Vannak itt tényleg problémás emberek, de nem biztos, hogy ezekből kell kiindulni.

Van egy jelentős réteg, aki teszi a dolgát, felkel, dolgozik, adózik, ha kell öngondoskodik. Nem él fényűző életet, de nem is szűkölködik.

Én állítom, hogy becsületes munkával meg lehet itt is élni.

Aki pedig nem tud, az menjen. Nekem nem hiányzanak. Én az elmúlt két évben annyi fizetésemelést kaptam állítólagos "emberhiány" miatt, amit az előtte levő 10 évben összesen nem. Nem igazán érdekel a probléma.

A válság idején azért rettegtek emberek, hogy nehogy elküldjék őket. Most meg jó dolgukban nem tudják egy hónapban hányszor ugráljanak a munkahelyek közt.

Remélem eljön az idő, amikor a munkaadók elkezdik jobban értékelni a stabil embereket, akikre jóban / rosszban számíthatnak. Ahogy látom, kezd ez leesni nekik és ahogy veszem észre, kezdik is ezt honorálni.

--
trey @ gépház