( toMpEr | 2017. 08. 18., p – 13:57 )

> "Mivel nem az Apple Pay az egyetlen fizetesi szolgaltato (lsd meg: Paypal, Stripe, stb), igy ezeket a webboltokat akkora hatrany azert nem eri, tovabbra is lehet ott fizetni, csak legfeljebb mas modszerrel."

A paypal és a bankkártyás fizetési szolgáltatók is is beálltak a "szélsőséges tartalmak" blokádjába. Sőt a társkereső oldalak is elkezdték a kapcsolódó személyek bannolását: https://twitter.com/okcupid/status/898249291382345729

Számomra elég ijesztő, hogy egy interneten megjelenő (akár szarkasztikus) véleményem miatt egyik napról a másikra pl. a DigitalOcean törölheti a személyemhez kapcsolódó, egyébként teljesen legális szolgáltatásaimat.

> "A gyuloletbeszeddel teli oldalak nem bombak, ez teny. Rosszabbak: olyanok, mint egy virus. Sokaig lapulnak a hatterben, szep csendben fertoznek, mig egy komplett tarsadalom valik gyulolkodove."

Ez valóban ennyire veszélyes, amennyiben ez az ország irányítótól és jogalkotóitól jön óriásplakátok, mainstream media és nyilatkozatok formájában így legitimizálva, sőt minden "hazafias érzelmű" embertől megköveteli a gyűlöletet.
Itt viszont nem erről van szó: a dailystormer-ről a kirobbant hírverés és blokkolások előtt senki nem hallott. Senkinek nem került "kéretlenül az arcába".