( BZoltan | 2017. 04. 09., v – 07:08 )

> Én azért büszke vagyok,

A büszkeség teljesen indokolt és megalapozott

> A WinMo-n mi is leokádtuk magunkat meg a fejlesztők is, de ha egy WinMo-only készülékre kell tervezned akkor evvan.

Nyilván a hw választással kezdődik a történet. Mindenesetre manapság azért már furcsa eg Win only hw.

> A problémám az, hogy mi a tervezőcég vagyunk:

Hát ha ez bisznisz és el tud tartani mérnököket akkor az szép és örömteli dolog. Mondjuk összeségében nézve nem a mérnöki teljesítmén csúcsra járatása ez megosztott modell. És akkor még finoman fogalmazok. Nyilvánvalóan az a szerencsésebb ha jobban egy ernyő alatt van a hw kiválasztás a tervezés és a megvalósítás.

Amikor a hw kiválasztó egy kibic és bármilyen fost odatolhat a tervezőknek meg az amikor a tervező úgy ír pszeudo kódot, hogy finga sincsen hogyan fog az a valóságban fordulni, futni, teljesíteni, kinézni is elég veszélyes csapdákat hoz magával.

De mondom, ha ebből emberek élnek meg akkor az valid és legit :)

> Egy menedzsernek viszont elsősorban arra kell gondolnia, hogy a kódnak olyannak kell lennie, hogy ha a release party-ról hazafele menet elüti egy kisbusz az összes fejlesztőt aki összerakta, akkor a piacról tudjon hozzáértő embereket szerezni, akik a kisebb-nagyobb változtatásokat beleerőszakolják.

Ezt a kritériumot a Qt/QML kényelmesen teljesíti.

A JS egy fostalicska, ez objektív tény. Józan és embertársait értékelő, tisztességes ember önszántából nem használ JS-t.

> van egy QML-alapú alkalmazásunk, elütötték a programozókat és kéne valaki aki hozzáír egy modult meg átír másik kettőt

Akkor röhögve fogsz találni ilyen szakembert. Az lehet, hogy nem kizárólag Jászalsóbuttatöttösön fognak lakni, de fogsz találni.

> a Boot to Qt viszont jó ötlet, ha legközelebb nagyon embedded eszközre kell dolgoznunk akkor gondolok rá

Megfontolni mindenképpen érdemes. A legrosszabb esetben egy megvalósíthatósági tanulmány és egy prototípusig érdemes elvinni, hogy ehhez is értsél.