( manfreed | 2017. 04. 08., szo – 17:20 )

"Ez ennél jóval összetetteb kérdés."

Biztos vagyok benne, hogy te sokkal jobban érted ezeket a dolgokat, de kell annak lennie?

Mint kiderült a mobil vonal nem fog menni. Tablet/laptop hibridek meg vannak (régen tényleg nem voltak, most a jelenről van szó) Tehát ezért nincs szükség egy komplexebb rendszerre annál, mint hogy az UI és az ablakok kezelése alkalmazkodjon az egér/billentyűzet vs touch inputhoz.

Legalábbis úgy tűnik, hogy az MS nem csinál sokkal többet ennél a windows 10-en, ami működik, használható, és kint van a piacon.

Tehát nem értem miért mondod, hogy komplexebb volna?

"Ki, hol? A Jolla próbálkozott. Hol is van most?"

Úgy tudom még itt HUP-on is vannak Sailfish felhasználók. Hasonlóan ahogy te is Ubuntu mobil használó vagy. Tehát legalább annyit elért mindkét rendszer, hogy ott van néhány embernél használatban. Kicsit igazságtalannak hangzik így lenézned, amikor pár kommenttel arrébb azon akadtál ki, hogy semmi-nek lett nevezve az Ubuntu mobil.

"2011-2014 környékéről beszélünk"

Ez a része jogos, és igazad van. Csakhogy most már ez elmúlt, azt kellene nézni hogy a jövőben mire volna érdemes koncentrálni. Az Ubuntu népszerűségének nem fog jót tenni, ha a desktop vonalat elhanyagolják. Nem kell saját DE, nem kellenek komoly több éves fejlesztések, csak legyen naprakész.