( uid_4263 | 2016. 10. 31., h – 19:31 )

Amikor te hazaérsz 8 óra meló után akkor plusz 1 órát még tisztán pénzkereséssel töltesz? :)

Mi is most már több hete (talán hónapja) otthon főzünk. Ez korábban is így volt, de aztán évekre elmaradt a dolog és ott ettem ahol sikerült (hamburgeres, kínai, hentes, menza, kifőzde, burger king, stb stb). Bődületes pénzt el lehet így csapni, mondjuk átlag napi 1500 forint havi 20 munkanappal 30 ezer forint, és a párom (aki gyakran van otthon, most fejezi be az egyetemet) még nem evett semmit. De ha dolgozna és ő is így enne az pont havi 60 ezer lenne, ami egy kicsi albérlet ára. Szép, mi? Ez még csak a napi egyszeri meleg étel kizárólag munkanapokon.
Ne mondjuk hogy 800 forintért is lehet ebédelni mert az különféle okokból nem nevezném ebédnek (pl. az agyonlisztezett főzeléket meg se enném virsi feltéttel, akkor se nagyon ha otthon, _jól_ van megcsinálva).

"minden nap legalább 1 órát kötelezően a konyhában töltsek"
Érdemes 2 (akár 3) napra főzni, már ha nem derogál ugyanazt enni, nekem nem. Most csináltam egy nagy adag rakott káposztát, kb. 2000 forintba került (darált hús, rizs, sav. káposzta, tejföl, kolbász, plusz ami volt itthon pl. fűszerek, olaj), kettőnknek legalább 2 napra elég, akár többszöri étkezéssel is. Ez a fajta étel kiválóan elvan a hűtőben és nem árt neki a mikrózás.
Ha az 1500 forintos ebédet standardnak veszem akkor a 2000 forint szemben áll 2x1500=6000 forinttal, ráadásul otthon főztem, ismert és megbízható előélete van az ételnek.

"és kizárólag mikrózott másnapos kaját egyek."
Megnyugodhatsz, a kifőzdében, menzán, étteremben is mikrózott kaját eszel, jó eséllyel a fagyasztóból, félkészen kikapva.

Mi három okból eszünk otthoni kaját:
- trust issuek (egészségügyi kockázat, nem részletezném, simán elkaphatsz valamit, vagy simán csak egészségtelen vagy kockázatos amit eléd raknak)
- pénz (az elején levezettem)
- szeretünk főzni

--
arch,debian,osmc,android,windows