( hrgy84 | 2016. 09. 17., szo – 14:22 )

1) nem a marka irant erzett ellenszenvem a velemenyem fo oka
2) hasznaltam apple notebookot, a velemenyem tapasztalatokon alapul
3) engedtessek meg, hogy meglegyen a magam velemenye, es ez adott esetben elterjen a standardtol

Es akkor lassuk a tenyeket:
- Eloszor is, billentyuzetet es billentyuzetkiosztast az apple sosem tudott csinalni. Ertem a szigetes design lenyeget, de tulzasba vittek, itt-ott mar-mar szinte kenyelmetlen hasznalni. A funkciobillentyuk hianya (pontosabban, hogy alapbol nem F1-F12 -kent mukodnek a funkciobillentyuk, hanem varazsolni kell) mar csak hab a tortan.
- A sokat hype-olt touchpad pont ugyanattol szenved, mint az osszes tobbi, meg egy ilyen premium gyarto se kepes jol megcsinalni azt, hogy ne erzekeljen be random amikor gepeles kozben hozzaerek a tenyeremmel. A "nyomd meg itt-meg-ott es az a kattintas" otleteert meg ostorral csapnam a feltalalojat. A geszturak (ami jo otlet) sajnos nem kepesek ellensulyozni a negativumokat
- A szinten agyonhypeolt Magic Mouse se nem eger, se nem erintos cucc, leginkabb mindkettonek a legrosszabb oldalat sikerult osszepakolni es meg raadasul nincs is ket gombja. Tudom, hogy konfiguralhato, hogy legyen rajta jobb es bal klikk, de ennek kellene az alapnak lennie.
- Es eleve, az Apple notoriusan figyelmen kivul hagyja a vilagban megjeleno irott es iratlan standardokat, vagy kesve koveti le, es novumkent ta'lalja oket. Ez tul azon, hogy ellenszenves, nagyon megneheziti a nem-Apple eszkozokrol valo atterest. Atfogalmazva: nagyon elkotelezettnek kell lenni ahhoz, hogy ezeken keresztulverekedjem magam.

Sajnos az, hogy maga a belso hardver jo minosegu, masodlagossa valik, amikor heteken, honapokon at kell hasznalnod valamit, ami ennyire nem bir alkalmazkodni hozzad. Nekem az az elvem, hogy en hasznalom az eszkozt, tehat annak kell hozzam alkalmazkodnia, es nem nekem hozza.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik