( tombenko | 2015. 11. 05., cs – 16:54 )

Miért, ha azt írják neked, hogy fasz vagy, akkor arra gondolsz, hogy szerintük konkrétan egy hímvessző vagy?

Valahogy nem megy neked az értelmezés. Ebben az esetben ugyanis meglehetősen egyértelmű, hogy a fasz szónak a több jelentése közül melyik él. De ez egyáltalán nem biztos, mert az "ezzel a fasszal baszogatnak" kitételnél néha még a szövegkörnyezet sem segít a döntésben. Még inkább ilyen a helyzet, amikor egy szónak vagy kifejezésnek még ha több jelentése is van, egy ezektől eltérő, esetleg ezekkel teljesen ellentétes jelentésben használják. Különösen akkor kirívó a probléma, ha ennek semmilyen szerepe nincsen a szövegben a megbélyegzésen kívül, amire a rendes értelmében nem, csak ebben a megváltoztatott tartalommal felruházva alkalmas.

Az elkezdünk ... egyes esetekben nem jelenti azt, hogy a liberális eszméket a kérdések összes lehetséges aspektusában száz százalékig elvetjük

És én mit is mondtam? Egy szóval sem említettem, hogy teljesen elvetjük, bár a teljes megtartásnak a teljes elvetés az ellentéte, de a kettő között is vannak állapotok, és azt jeleztem, hogy már itt is kisebb-nagyobb mértékben problémássá válik a kritika megfogalmazása.

Az nem vita, hanem lófasz

Akkor eddig nem vitáim, hanem lófaszaim voltak.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel