( timi | 2015. 10. 04., v – 16:38 )

A no-frost két dolgot csinál. Egy kis ventilátorral mozgatja a levetőt, így a bent levő vízpára nagy része eljut a nulla fok alatti fémlapra és jégként odafagy. Majd egy idő után a fémlap felmelegedik, a leolvadt vizet összegyűjti és egy csövön kifolyik. Vagy tovább melegíti és páraként vezeti ki.
Eredetileg üvegajós és üvegfalas vendéglátós, boltos fagyasztókhoz ajánlották a no-frostot. Előnye ott nyilvánvalóan a szép pára és jégvirágmentes üvegfelület. A hűtött áru szép és kelendő.
Hátránya a nagyobb fogyasztás, ami miatt ódzkodtak is tőle a kereskedők. De mivel homályos, jeges üvegajtó mögött nem lehet olyan jól eladni az árut, bőven megéri az a kis extra fogyasztás.
Egy otthoni hűtőben annyi előnye van a no-frostnak, hogy nedves hideg helyett száraz hideg lesz a hűtőben, jobban eláll az étel. Az otthoni hűtők no-frost rendszere jóval kisebb plusz fogyasztást jelent mint a kereskedelmi üvegajtós hűtőké.