Ez egy komoly és összetett kérdés.
Csapolt, ha megbízható a hely. Sok helyen sajnos visszaélnek vele, vizezik. Voltam már olyan helyen is, ahol a törzsközönség csak üvegből ivott és azt javasolták nekünk, idegeneknek, hogy jobban járunk, ha csapolt helyett üvegest kérünk. Egyrészt a vizezés miatt, másrész higiéniai okokból :D
Szóval csapolt, ha a hely olyan. Otthon nem csapolok, mert az komolyabb beruházást igényelne. A gagyi bulihordókat felejtsük el, szart se érnek. Az aljára érve már nincs buborék. Többször is próbáltam, nekem csalódás.
Otthon dobozos, mert a tököm tárolgatja az üres üvegeket. Sok helyet foglalnak.
Viszont aki üvegest iszik, annak sem biztos, hogy mindegy, hogy milyen üveges. Ugyanis van, aki csak a zöld üvegesre esküszik. Szerinte a barna üveges nem jó. A zöld üvegessel kapcsolatban valami UV-t meg napsugárzást emlegetett. De nem figyeltem közben, mert a saját sörömre koncentráltam ;)
Bónusz sörös kérdés: azt ki ismeri, hogy a dobozos sör, ha felrázódott, akkor le kell "kopogtatni" a tetejét nyitás előtt és akkor kinyitáskor nem fut ki? Én pár éve ezt nem ismertem, kipróbáltam és működik. Bár a hétvégén tudtam olyan mértékben sört felrázni, hogy a lekopogtatás sem segített :D
--
trey @ gépház