( BZoltan | 2015. 04. 28., k – 09:35 )

Már megbocsáss, de egy szakmai beszélgetésben ne legyen már leszólandó dolog az, hogy belinkelem a specifikációt meg a dokumentációt.

azon túl, hogy "stabil platformon továbbra is megteheti bárki" nem nagyon akarod két mondatban összefoglalni, hogy mi is ez a stabil platform pl, és hogyan van managelve, ha kihúzódik alóla a deb.

Mi az, hogy nem akarom összefoglalni??? Az Ubuntunak két stabil kiadása van, az LTS és az utolsó stabil kiadás a 15.04. Mindkét verzióban és az összes Redhat/Fedorba, Suse, Debian, stb disztróban is a $HOME az maga a vadnyugat ahova bármilyen alkalmazás és a júzer ma azt pakol és azt csinála legkisebb kontroll nélkül amit akar.

Jelenleg két út van... az, hogy a fingó alkalmazás telepítéséhez is root jogok kellenek és az alkalmazás megy a root fs-be a libc meg a kernel mellé egy space-be. Vagy megy a $HOME vadnyugatába.

Ezt a kihúzódik a .deb dolgot pedig hagyjuk. Nem húzódik ki semmilyen .deb Egyszerűen a .deb nem alkalmas a consumer grade alkalmazások terítésére, ehelyett van most a click és lesz a snappy. Az, hogy ez hogyan néz ki a mostani állapotba bárki megnézheti egy ubuntu phone emulátorban.

Telepíted az Ubuntu SDK-t -> https://developer.ubuntu.com/en/ és felraksz egy 14.09-es devel-proposed emulátort. Elindítod és 'adb shell' paranccsal bemész körülnézni. ott fogod látni, hogy mit jelent ez a migráció. Meg fogsz döbbeni... ott van a dpkg meg az apt is, meg egy raklap .deb csomag... de az appok azok a click formátumban vannak és ez így jó, biztonságos és kényelmes.