( locsemege | 2014. 04. 12., szo – 12:56 )

Vedd észre, hogy azért érzed így, mert az axiómarendszert magad hozod létre. Erre mondtam, hogy ez pontosan olyan, mintha azt mondanánk, nincs egyenlőség az oktatásban, mert megkülönböztetés, hogy csak azoknak lehet diplomája, akik államvizsgáztak, teljesítették a követelményeket, s nem lehet minden 23. életévét betöltött állampolgárnak. Ami ugye méltatlan, igazságtalan.

Továbbá nem házasodhat senki sem a tehenével, a lovával, az autójával, a 6 éves lányával. Igazságtalan a világ!

Az egész semmi egyébből nem jön, mint magából a házasság definíciójából. Azt a jogi aktust nevezzük házasságnak, amikor egy felnőtt férfi és felnőtt nő saját akaratából kinyilvánítja abbéli szándékát, hogy ezentúl egy családot, egy érzelmi közösséget alkotnak.

Lehet más típusú érzelmi közösséget is alkotni, ennek semmi akadálya, csak az nem házasság. Lehetnek barátaid, kollégáid, haverjaid a kocsmából, lehetnek táncpartnereid, lehet szexuális partnered, lehetnek rokonaid. Ezek mind-mind emberi kapcsolatok, és egyik sem házasság.

Tehát van egy társadalmilag elfogadott értelmezés a házasság szavunkra. Ez éppen olyan, mint az, hogy gömbnek a térben egy adott ponttól azonos távolságra lévő pontok halmazát értjük. Ebből fakadóan a kocka nem gömb, de a kocka még egy létező forma. Csak nem gömb. S nem gondolom, hogy arról kellene szavazni, hogy a kockára is használjuk a gömb kifejezést. A gömböt éppen annak tulajdonságai miatt nevezzük így. Éppen a fentebb említett tulajdonságokat nevezzük röviden gömbnek.

Ugyanez igaz a házasságra. Nem azt nevezzük házasságnak, amikor kinyilvánítja valaki az érzelmi kötődését egy másik valakihez, hanem azt nevezzük házasságnak, amikor egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő teszi ezt szabad akaratából.

Nem igazán tudom, mit nem értesz, de annyira túlbeszéltük már ezt a témát, inkább érdekelnének szakmai topikok...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE