( SzBlackY | 2014. 01. 18., szo – 09:44 )

Igen, és a kiadási megjegyzéseket alkalmazni mondjuk 150-1500-15000 gépre; Jó esetben van egy HW leltár, amiből előre lekérdezhető, hogy melyek lesznek a problémás gépek - már ha a hiba hardveres. Meg ott az SW leltár, amiből lekérdezhető, hogy melyek lesznek a problémás gépek - már ha a hiba szoftveres. Lehet írni scriptet, ami a konfig fájlokat végignyalja, hogy melyek lesznek a problémás gépek - ha a hiba konfigurációs jellegű.

Ez amúgy ugyanaz a nagyságrend, mindha azt mondanád, hogy hát az 7-re váltás tök egyszerű, mert beteszed a lemezt és ráböksz a "Telepítés" gombra. Ott is update-kor mintha lefutni valami kompatibilitás ellenőrző izé (nem tudom, a clean install híve vagyok), ami NÉHÁNY hibát előre közölhet. Nem épp enterprise nagyságrendű megoldás ezt minden gépen lefuttatni és ettől megállapítani, hogy rendben lesz a migrálás.

Szerk.: De hogy példát is mondjak. Egy openSUSE 12.3 -> openSUSE 13.1 diszt. upgrade között nem futott le a grub telepítője, a korábbi telepített meg nem tudta beolvasni az újhoz készült modulokat (van róla bug report). Egyszerű megoldani, rescue shell grub2-install, két perc. Körbejárni akár csak 150 géphez eléggé gáz megoldás lenne, ha pedig egy deployment közepén derül ez ki (ahol van 150-1500-15000 bootképtelen géped és mondjuk 6 órád a másnapi munkakezdésig...) összedobhatsz egy PXE boot-ot, ami ezt megcsinálja (már ha network bootolnak a gépek, mondjuk a 150-...-es deployment anélkül problémás)... szóval érted. A kiadási megjegyzésekben nem szerepelt, hogy "Ja, amúgy lehet, bootképtelenné vágjuk a rendszered".

BlackY