( gergov | 2012. 10. 27., szo – 20:54 )

Szerk: ez GFS-nek ment volna.

Eh, a mai nap felét Windows 8-on töltöttem az új Visual Studioban, és nekem a legtöbb idegeskedést bizony a pixelkockák okozták.

Egyrészt baromi rossz, hogy a menüpontokhoz tartozó eddig különböző színű kis képecskéket egyszínű feketére, vagy valami nagyon sötét színre cserélték. Eddig ha kellett valami funkció, amire nem tudtam a billentyűkombót, csak kerestem a megszokott színű pacát, és ráklikkeltem. Ehhez képest - számomra legalábbis - sokkal fárasztóbb így használni.
Másrészt, ami nyilván állítható, de még nem kerestem meg, hogy hol: az inaktív ablakok fejléce ugyanolyan színű, mint a menüsor háttere, a keret pedig egy szintén alig eltérő színű, 1px vastag vonal. Emiatt szintén meg kell néznem, hova kattintok.

Más, ami már nem a pixelekre vonatkozik: eddig ha valamit el akartam indítani, megnyomtam a win gombot, begépeltem a program nevét, enter, köszi. Most van egy win+run lehetőségem, amiben vagy eltalálom a futtatható nevét (már ha egyáltalán benne van a pathban), vagy nem... Ha nem sikerült, akkor win gomb, képernyő másik felére vándorol az egérrel, jobb klikk, all apps, görgetősáv, keres. Tudom, pineljem ki. De azt már a win7-ben sem szerettem, mert ugye ha egyszer elindítok így valamit, megintcsak nagyon körülményes mégegy példányt csinálni belőle.
Ezek az apróságok durván odatettek a mai napi produktivitásomnak.

Persze amúgy majd megszokom, de kicsit olyan ez, mint mikor disztrót frissítek: csomó minden el van cseszve, ami korábban tök jól/kényelmesen működött. Szerintem lesz pár ember, akinek ezt nem fogja bevenni a gyomra.