( Csab | 2012. 05. 30., sze – 09:58 )

Azt érzem, hogy fordítva ülsz a bilin.

Amikor bemész a kocsmába és kérsz egy Fütyülős barackot, akkor amint leteszed a pénzt, hozzák. Sőt, ha rendesen fizetsz, akkor még 5 szobás Dunára néző panorámás ingatlant is biztosítanak neked a továbbtanuláshoz. A rendszer így működik.

Te ezzel szemben bemennél a Magyar Államhoz, előírnád, hogy minőségi diplomát akarsz, megfelelő kollégiumi ellátással, utána munkalehetőséggel, tömegközlekedési kedvezménnyel,... természetesen INGYEN.

Nos, elmondom, hogy ez nem így megy. Ameddig a magyar állam fizet helyetted, addig a magyar állam meséli el neked a feltételeket. Ezt vagy elfogadod, vagy fizetsz mindent a saját költségeden. Ez ennyire egyszerű.

A Fidesz kormány nem tiltotta meg, hogy pénzért elvégezz tetszőleges egyetemet. Viszont, ha te ingyen akarod elvégezni, akkor úgy ugrálsz, ahogy ők fütyülnek.

Amikor bulit csináltunk, mi is biztosítottunk ingyen jegyet a rászorulóknak, akik ott maradtak 2 órát eltakarítani a koszt és a szemetet a legvégén. 2006 előtt inkább fizettek, utána viszont akadt munkaerő elég. A dolog így megy.